VIVA is op zoek naar 'nieuwswaardige' excessen in studentenleven, help ze een handje

'Een mooie vlinder is niet nieuwswaardig'. Zo bekeken is het lastig om de nieuwe VIVA vol te krijgen met reeds opgebakkenuitgekauwd en geëxcrementeerd nieuws. Op zoek naar excessen dus! (Opklik voor greaut).

Heeft u in uw omgeving een kortpittige huisvrouw die heftige dingen heeft meegemaakt op het korfbalweekend van Christelijke zangvereniging 'Eendracht' uit Emmen-Compascuum? Stuur het naar VIVA! Goed nieuws mag niet, want dat is niet nieuwswaardig. Wie wil er nou iets lezen over een mooie vlinder? Nou dan!

Ook is het niet relevant of de genoemde feiten zijn uitgelokt door de desbetreffende journalist, of dat deze er met objectief onderzoek tegenaan is gelopen. Als er maar een factuurtje gestuurd kan worden voor een bepaald aantal woorden, zo rolt HBO-journalistiek. 

Tot slot de dringende oproep om vooral véél verhalen in te sturen. Niet alleen VIVA is ermee bezig, ook moederbedrijf Sanoma heeft een heuse speurneus op de onbekende feiten zonder lead gezet. Leest u straks in VIVA, Margriet, Libelle en Margriet hetzelfde. De oproep van Merel Brons en Saskia Winkens treft u hier aan. Hoaxen maar!