Jort Kelder: “Eindelijk een vrouw die me wel begrijpt”

Ahoy, heeren der lage Lage Landen! Droomt u ook al bijna iedere nacht weer over blanke pistes? En eindigt uw droom ook telkens in een nachtmerrie waarbij u in een skitenue in schreeuwkleuren, gered moet worden uit een gletsjerspleet? 

Kelder komt u redden, welaan!
Wij spreken de opperbretel over zijn nieuwste wintercollectie voor SuitSupply. Over kasjmier, koeien en koene deernes…. Dé JORT-collectie die u van al uw winterse nachtmerries zal verlossen.

Heer Kelder, een collectie voor de Gentleman Skier, is dat wel van deze tijd?

“Ja zeker is dat van deze tijd. We zijn in een era beland waar ik me gek erger aan de Alpendracht waar ook de betere piste-ridder zich in moet vertonen. Wat een gotspe. Ik vries nog liever dood, dan dat ik gevonden word in zo’n *schraapt strotje* kleurrijk pak, vol logo’s, overbodige zakken en andere on-sjieke tierlantijnen. Zo’n wintercollectie is dus niet alleen van deze tijd, het is juist bittere noodzaak in deze tijd.”


Duidelijk. Wat ons echter minder duidelijk is… Wat doet u als welbekend vegetariër en dierenvrind met uw schoeisel op een rund van het vrouwelijk geslacht, ook wel: koe? Dierenmishandeling much?

“Ach onzin.” Kelder stampvoet driftig hoofdschuddend over de redactieburelen. “No animals were hurt during this Alpenweide-shoot! Met een klein beetje hulp van techniek en mijn koeienfluistertalent is er geen haar gekrenkt aan dit prachtige model. Sterker nog, aan het eind van een lange dag kiekjes schieten en diepgaande gesprekken met het model over de-eurocent-in-globaal-feministisch-perpectief kon ik oprecht verzuchten “Eindelijk een vrouw die mij wél begrijpt.”

Waarmee wij u van harte feliciteren natuurlijk heer Kelder. Rest ons slechts een nijpende vraag: wat deed u eigenlijk met uw ski’s op een groene alpenweide? Vraagje hoor, vraagje…
Kelder slaat wanhopig de armen in de lucht en kreunt “Ja, klimaatverandering! Wellicht zegt het u nog weinig, maar wanneer heeft u voor het laatst een blanke piste met sneeuwgarantie kunnen boeken? U begon dit interview toch met de stelling of ‘dit wel van deze tijd is’. Nou, ik zeg het u: tot in de details hebben wij ook met deze campagne weer getracht om de nieuwerwetse realiteit aan u te presenteren. Hence, deze wintergroene alpenweide.”

Waarvoor wij heer Kelder uiteraard weer van harte danken. 

Kijkt u even mee?

Ook deze winter presenteert opperbretel en piste-heiland Kelder weer een kledingcollectie waar u graag in gezien wilt worden heren. Uiteraard ontbreekt het u -naast boterzachte maatpakken- ook dit jaar niet aan charmante accessoires als een wollen cap in visgraatmotief,  lederen handschoenen en een bijpassende Rücksack. Daarnaast is de boilersuit ook deze winter de enige 'onesie' [Google dat maar niet] die u schaamteloos kunt dragen. Er is in al uw pakken gretig gebruik gemaakt van de beste kasjmier en wederom niet bespaard op kwaliteitsstoffen zoals het super180 - waarover hier onder nog een exlusieve mini-documentaire.

Heren, u kunt weer met een gerust hart de winter door… Kijk en luister, maar verbaas u niet, verwonder u slechts. Met gepaste trots op onze opperbretel presenteren wij u: de JORT wintercollectie 2016/2017 voor de Gentleman Skier