Amsterdam wordt Albanië aan de Amstel: liquidaties, ontvoeringen, verkrachtingen, gestampte homo's en dronken debielen

Feit. De politie in Amsterdam bestaat uit welwillende professionals, maar ze zijn de grip de veiligheidssituatie volledig kwijt. Amsterdam is hard aan het afglijden, maar dankzij misleidende statistieken leest u het niet in de krant. 'Onveiligheid is een gevoel' wordt u aangewreven, terwijl u de kogels u letterlijk om de oren vliegen. 

Een normale week in Amsterdam. Op honderd meter afstand wordt een jonge vader verward met een ander, hij zal het niet overleven: een koelbloedige liquidatie met het kind op de achterbank. Iets noordelijker vallen een dag eerder drie slachtoffers, waaronder een dodelijke. Een van de gewonden is een toevallige voorbijganger. 

#Schietpartij 1 zwaargewonde en 1 omstander geraakt door rondvliegende kogels. Adm de Ruijterweg thv #Jan #Evertsenstraat #Amsterdam #West. pic.twitter.com/ZuNXOGCCQd

— Martin Damen (@martindamen58) October 8, 2016

Deze keer zijn er geen kinderen onder de betrokkenen, maar een week daarvoor was dat wel anders: een 42-jarige man, een bekende van de politie, wordt in koelen bloede neergeschoten in de nabijheid van een schoolplein. Er zijn meerdere kinderen getuige van de gebeurtenissen, maar onder hen geen gewonden: een willekeurige voorbijganger die wordt geraakt en met de traumahelikopter wordt afgevoerd, is een volwassene. 

#Twee #dodelijke #schietpartijen in #Amsterdam in nog geen 24 uur tijd. Drie personen raakte gewond. 020 west. pic.twitter.com/5jlKF1Mr9B

— Martin Damen (@martindamen58) October 8, 2016

In Amsterdam-Oost wordt een kind van twee jaar oud met geweld uit haar huis gesleurd. De politie doet nog geen mededelingen maar plaatst wel een dringende oproep aan het publiek om de oren en ogen open te houden. De vader van het kind is een vermogende, succesvolle zakenman uit India. 

Het afgelopen weekend begon nog zo rustig, de enige gewelddadige overval in Nieuw-West mislukte namelijk. Intussen neemt het aantal verkrachtingen in de stad hand over hand toe: bij een toename van 40 procent in slechts een jaar mogen we toch echt wel sprake van een explosieve toename. Bij het laatst bekende bizarre incident werd een vrouw in haar hotelkamer belaagd en mishandeld, waarbij twee mannen haar haar geld afhandig maakten.

Het incident vond plaats bij een hotel op het Stationsplein, dat bomvol met politie zit: dat maakt kennelijk niet uit. Intussen is de politie vooral druk met het oppakken van half zwakzinnige toeristen, die door overdosis van ofwel drugs ofwel lauwe pils compleet van de leg raken. 

Vrouwen hebben sowieso wel wat te klagen, want het wordt er allemaal niet hoffelijker op. Neem dit sujet, dat het in zijn hoofd haalt om een zwangere vrouw te intimideren: 'beter ga je ergens anders zitten'. 

En niet te vergeten: de crimineeltjes die teveel tv kijken. Goed, de stad wordt er niet veiliger op. Als reactie bezuinigt de overheid de politie weg. Is dat logisch?

Nee, natuurlijk niet. Maar dat heeft een reden. Den Haag wil graag bezuinigen en zoekt naar mogelijkheden. Ergens in Den Haag loopt er een ambtenaar rond die denkt dat criminaliteit correleert met demografie. Het zijn vooral jonge mannen, de testosteronbommen, die misdrijven plegen. Nu de bevolking vergrijst zal de criminaliteit automatisch dalen, is de wens. Daarom wordt er alvast hard in het personeelsbestand van de politie gehakt. De mogelijke bezuiniging wordt dus niet ingecalculeerd, nee, deze wordt alvast uitgevoerd, hopende dat de realiteit het rechtvaardigt. 

Daarbij wordt er geen rekening gehouden met de instroom van andere jonge mannen, vanuit andere delen van Nederland, de EU of de rest van de wereld. Er keihard gesneden worden in de dienstverlening naar de burger toe, ook bij de politie. Dat de feiten zo'n bezuiniging niet rechtvaardigen moet dan maar weggemoffeld worden. Dat doet Nederland door het onmogelijk te maken om nog aangifte te doen. De dalende criminaliteitscijfers waar u wel eens over leest, zijn dus veroorzaakt door een afnemende bereidheid om aangifte te doen, niet zozeer door misdaadcijfers die zelf dalen. 

Zo zouden we op basis van demografische cijfers een verandering in bijvoorbeeld overtredingen tegen de openbare orde en seksuele misdrijven van twee procent mogen verwachten. Toch daalt de frequentie van deze overtredingen soms met een tiental procenten, tegelijkertijd, meestal vlak na een bezuinigingsronde. Dat is niet anders te verklaren dan door een gelijktijde afname van de registratie, een logisch gevolg van minder politie. De data kunt u hier vinden, ze zijn afkomstig van het CBS. Het goede nieuws is dat door bezuinigen er minder agenten zijn om aangiften op te nemen, waardoor de perceptie van criminaliteit daalt terwijl deze eigenlijk stijgt. Een bezuiniging op de politie rechtvaardigt zichzelf dus automatisch, statistisch gezien. 

De maffiosi van de Balkan zijn onweerlegbaar bezig met een opmars in de stad. Uit de geplunderde depots van de koude oorlog komen letterlijk miljoenen Kashnikov's, zeer goedkoop maar erg betrouwbaar. Om de opkomst van de Albanezen niet te zien moet u echt moeite doen. Bij Moldavië en Oekraïne is het zelfs zo dat we associatieverdragen tekenen met toplieden van de lokale maffia die de politiek hebben geïnfiltreerd en Nederland gebruiken om geld wit te wassen of belasting te ontwijken, zoals President Porosjenko van het laatste land. 

Het is niet leuk om de Balkanisering zo onder het vergrootglas te leggen, vlak voor de verkiezingen. Maar goed, het land de afgrond laten inglijden omdat we onder campagnetijd alleen maar goed nieuws willen horen is ook weer niet helemaal hoe het heurt. Want Amsterdam (en daarna de rest) gaat hieraan kapot, laat dat helder zijn. Maar wellicht ten overvloede: de individuele platte pet kan er niets aan doen, die werkt zich een ongeluk. Niet boos op haar of hem worden, nee, geef de politicus die de genoemde statistische fratsen uithaalt een cursus verantwoording afleggen op 15 maart 2017. Zo rolt een democratie.