Ondanks gruwelijke Brexit des doods verhuist ING banen naar Londen

Weet u het nog? Er lag eens een redelijk groot eiland voor onze kust, genaamd Groot-Brittanië. Het koos er ooit voor om de EU te verlaten, sindsdien is het door de golven verzwolgen. Dat krijg je. Sinds het referendum is de economie ineengeschrompeld, is het milieu onherstelbaar vernietigd en zien we ook nog eens een stijging van het geweld tegen homo's. Daar is kennelijk een verband. 

In Nederland zagen we dat het CPB met een sommetje kwam dat zwaar werd overdreven door De Volkskrant: ook in Nederland zal een simpel referendum tot kommer en kwel leiden. 

En alsof dat nog niet genoeg is, zal ook het milieu beschadigd raken door Brexit. Hoe vreselijk!

Het verhaal van Joris Luyendijk past daar mooi in: van de 200 landen hebben de Britten de op vier na grootste economie, dus ze zullen het zelfstandig nooit redden. Noorwegen en Singapore zijn immers ook failed states, in vergelijking met bijvoorbeeld Griekenland.  

En toch ontslaat ING duizenden Nederlanders en verhuist de bank kantoren en banen naar het godvergeten London. Daarom, die angst voor Brexit en het ophemelen van de EU heeft niets te maken met logisch redeneren, wel met hysterie.