Volkskrant: 'bankiers complot van Joodse moordenaars'

Echt leuk is het niet om tegenwoordig nog bankier te zijn: de beroepsgroep krijgt zo'n beetje de schuld van alles. Op feestjes kunt u beter zeggen dat u bouwvakker bent. Bankiers veroorzaken kennelijk niet alleen crises, ze zijn ook nog eens racistisch. Maar het kan nog erger. 

Uit onderzoek door De Volkskrant blijkt er een eeuwenlang geheim complot bestaat van moordenaars, die daarna overstapten op rente. Dat mocht niet meer van de kerk. Dus zochten de moordenaars het Joodse ras op, want het Joodse volk mocht wel aan christenen uitlenen. Het staat er echt

Het is natuurlijk onjuist. Het was Joden in de Middeleeuwen niet toegestaan om zich bij een gilde aan te sluiten, discriminerende uitluiting dus. Iets anders dan handel bleef er niet over. Verder verbieden noch de Islam noch het Katholicisme rente in alle vormen, alleen speculatieve kredieten en woekkerrentes zijn verboden. Maar goed, het is 2016 en progressieve dode-bomenmedia haten bankiers. Dus zijn het de beulen van een Joods complot van moordenaars. Iemand nog een borrel?