Duurste huis van Amsterdam gekocht door ... Justin Bieber

In de categorie: 'kost een paar knaken, maar dan heb je nog steeds niet zoveel' mogen we melden dat waarschijnlijk, dus echt waarschijnlijk, Justin Bieber de koper is van het duurste huis van Amsterdam: het penthouse op het oude kantoor van bouwbedrijf en vastgoedbelegger Verwelius naast het monument op de Dam. 

Op de bovenste verdieping van dit voormalige kantoorpand is een penthouse van duizend vierkante meter gebouwd. Het ziet er mooi uit, maar voor dat geld zit Bieber op een zeer slecht bereikbare plek met veel toeristische, laagwaardige horeca. Voor € 24,5 miljoen wilt u toch geen dronken Britse bezoekers van de oude Wallen in uw portiek aantreffen. Daarom was het de vraag wie er zoveel geld wilde neertellen voor een pied-à-terre in Amsterdam die de waarde vertegenwoordigt van het begrotingstekort van een klein land. Dat lijkt dus Bieber te zijn, die een tiende van zijn vermogen moet reserveren voor de aankoop. Het goede nieuws is dat de Gemeente Amsterdam een solvabele en liquide klant voor de OZB erbij heeft. Na jaren van financieel wanbeleid kan de stad wel een steuntje in de rug gebruiken.