'Het assocatieverdrag gaat door, want de kinderen in Aleppo' is een beetje dubbel

Een emotionele MinPres bij de persconferentie zojuist: het associatieverdrag met Oekraïne moet doorgaan, want in Aleppo moeten mensen schuilen voor bommen. Dat is een bijzonder argument, want het was toch slechts een handelsverdrag? 

Over wat voor wapens heeft hij het eigenlijk? De eerste bom is de BETAB-500, bedoeld om mensen in bunkers te grazen te nemen. Dat ziet er zo uit. 

Het thermobarische wapen is de zogeheten TOS-1 die ook in Syrië wordt gebruikt:

Bizar genoeg is onze MP er in 2014 al op gewezen dat de bedrijven die deze wapens maken verkopen, Nederland als belastingparadijs gebruiken. Daarop is een aantal van deze clubs op de Europese sanctielijst terecht gekomen. Vervolgens heeft onze regering zelf doelbewust de keuze gemaakt om er niet tegen op te treden. Dat betekent dat deze clubs gewoon in Nederland mogen blijven zitten, in een fiscaal vriendelijk klimaat, waarbij onze regering de ogen sluit voor het feit dat deze partijen zich door de sanctielijst niet aan onze substance-wetten kunnen houden. 

Het onderstel van de raketwerper in het tweede filmpje is afkomstig van TransMasHolding en dat zit gewoon in Amsterdam. Als Rutte zich hier zo druk om maakt, dan zouden we kunnen beginnen deze bedrijven de deur te wijzen. Zo lang we dat niet durven is het wat ontijdig om buitenlandse burgeroorlogen te betrekken in de besluitvorming rondom 'handelsverdragen'.