Correctie: Sven Kramer is miljonair, verdient meer dan Rutte, hoeft de bijstand niet in

Gevalletje 'voor de beurt spreken'. Dat gebeurt wel eens, is de jeugd. Sven Kramer hoeft de bijstand niet in als de KNSB niet bezuinigt. Tenminste, de schaatsclub zelf wel maar daar zal Kramer geen droog brood minder om hoeven te eten. 

In de in het vorige artikel genoemde post kosten voor topsport staat inderdaad een vergoeding voor de schaatsers, maar er zit ook een salaris voor de bobo's in. Kramer zelf heeft een bv met persoonlijke inkomsten uit onder meer commercials genaamd ScheScha, die losstaat van de schaatsbond en ook niet geraakt wordt door de perikelen daar.

De ingehouden winst bedroeg in het laatste jaar dat bekend is € 263.000 en dat is representatief voor de laatste drie jaar ervoor. De post 'overige reserves' is gelijk aan alle ingehouden winsten over de looptijd van de bv. Het vermogen van Kramer is dus minstens zo hoog. De genoemde post stond begin 2014 op bijna € 800.00, voornamelijk dankzij commercials. Sven Kramer hoeft dus niet naar het UWV door de problemen bij de KNSB, dat hadden we zo niet mogen schrijven. Hij verdient meer dan de Minister-President en in dit tempo zal hij al wel miljonair zijn. Fijn weekend.