Shalom! Feyenoord doet antisemitisch ding en jaagt Israëlische hoofdsponsor EZ Trader weg

Darwinisme is geen Rotterdamse uitvinding. Feyenoord heeft een belangrijke sponsor in EZ Traders, een Israëlisch bedrijf dat met zogeheten binaire opties beleggers lichter maakt, ook in Nederland. CEO Shimon Citron was toevallig in Nederland en bedacht dit weekend dat hij wel eens zien wat ze in 010 met zijn geld doen. Daar werd hij op gezellige Rotterdamse folklore getracteerd. 

Citron bedacht zich geen moment en cancelde het sponsorschap direct. Feyenoord ging daartegen in beroep: hij mocht dan wel gekwetst zijn, dan betekent niet dat hij niet hoeft te betalen. Uiteindelijk won Feyenoord dus EZ Traders moet het contract uitzitten. Sowieso had Feyenoord een goed jaar, het maakte in het vorige seizoen € 5,8 miljoen winst. Toch is het oppassen geblazen

Zowel de omzet (uit kaartverkoop en sponsoring) als de omvang van de transfersommen zijn aan het dalen. Vooral de laatste post is erg grillig. En volgend jaar loopt het hoofdsponsorschap met Opel af, net als het contract met EZ Traders. Dat is op zijn minst niet zo lekker getimed.

EZ Traders biedt een beleggingsproduct aan waarbij deelnemers moeten gokken op stijging of daling van de koers van een aandeel of een index. Het is een product waar de hebberige belegger wel nat op moet op gaan. Om de Nederlandse toezichthouder te ontlopen zit het bedrijf op Malta. In dit artikel leest u alles over het product en financiën van de gekwetste zakenman Shimon Citron.