Porosjenko aan Trump: 'gefeliciteerd, maar laat je me niet stikken please?'

Dat communiceert makkelijk: van de ene negen nullen-president met een afkeer van blauwe brieven naar de andere. De vraag is of het werkt. Trump heeft aangegeven zich minder in de zaakjes van andere landen te willen bemoeien omdat een beetje duur is. Oekraïne was al instabiel en nu dreigen de VS het ook nog eens op een akkoordje met de Russen te willen gooien. Dat zou een einde kunnen betekenen aan de inmening van de VS en de NAVO in Oekraïense aangelegenheden. Petro Porosjenko ziet dat niet zo zitten. Officieel gezien is het niet meer dan een gelukswens, maar tussen de regels door lezen we meer ('solidariy').

De reactie van ome Vlad is hieronder te zien: daar lijkt hij een iets te grote broek aan te trekken, maar het lijkt op het begin van een bromance en dat is wellicht het beste