'In an age of pussified political correctness, you have to respect people who remain unfiltered' [jaaroverzicht 11-20]

Ja! Jaaroverzicht. Wat las u dit jaar? Zoals altijd is het een bonte mix van artikelen waar we zelf wel en niet trots op zijn. Het liefst zien we de onderzoeken waar het meeste werk in zit, het beste scoren. Maar zo zit het leven niet in mekaar en wat is een beter moment om daarover na te denken dan Kerst. Komt dat overzicht (het eerste deel dan). 

20 Uitgelekt: voor 2018 mag de EU in Nederland belasting heffen en uitgeven

Een zomers fiscaal topic. De Britten willen de EU verlaten, het is niet anders. Dat is niet alleen maar leuk voor Nederland, zeker niet: nu is er niemand om op de Franse rem te trappen. Het VK is nog niet weg of er komt al een plan om Europese belastingen te heffen. 

19 Van Lanschot Bankiers haat paupers, iedereen onder de ton als klant weggebonjourd

Verdient u minder dan een ton? Dan is dat voor Van Lanschot een reden om u weg te bonjouren. U bent een pauper, de bancaire relatie is bij deze opgezegd. En nee, u mag niet eerst nog uw koffie opdrinken. Levert u het plastic wel in, ter recycling?

18 Dankzij slimme bv-truc (slecht uitgevoerd) denkt Selçuk Öztürk neveninkomsten niet op te hoeven geven

Leuk, dat DENK in het parlement. Gebeurt er nog eens wat. Maar neveninkomsten uit een feitelijk illegale vastgoedconstructie heurt niet, meer Öztürk. Goed, het is dan ook een Limburger, dan krijg je dat. 

17 Over zwart geld, vrouwenhandel en dierenmishandeling: 7 dingen die niet deugen aan het associatieverdrag met Oekraïne

Referendum. Associatieverdrag. Oekraïne. Komen we nog op over te spreken, is onvermijdelijk. De lijst met tekortkomingen (en mogelijke verbeterpunten) was evenwel een van de beter gelezen stukken van het jaar. Heeft niet mogen baten helaas.

16 Marlijn Lenselink krijgt € 179.897,00 en 15 procent salarisverhoging bij falende zorgclub Beweging 3.0

En waar zit dat falen hem dan in? Een goed salaris trekken is toch fakking mooi? Ja en nee. En bij een verhoging van vijftien procent moet die organisatie strak zijn. Dat betekent: geen oudjes met honger naar bed sturen. Feit. 

15 Alexander Pechtold neemt giften aan van zakenman die grote belangen heeft bij associatieverdrag met Oekraïne

In aanloop naar het referendum bezocht D66 een lief schattig koffiefabriekje dat graag spulletjes in de EU wil verkopen. Hoe kunnen we daar nou tegen zijn? Pechtold en Verhoeven deden alleen een Öztürkje, hoewel voor een lager bedrag

14 Hoeveel miljoen loopt Sylvana Simons door scheiding mis (is ze daarom zo boos)?

Geen topic om trots op te zijn (heeft u de film 'a woman scorned' al gezien? Een echte familiefilm, zo met Kerst).

13 Afgunstige socialist: 'BKB-oprichters zijn dik miljonair' en 'maîtresse Diederik Samsom weggepromoveerd naar Brussel'

Ook dat is niet iets om trots op te zijn. Laatste keer dat we een krakerscafé bezochten. De eerste ook, trouwens. 

12 Arjo Klingens van rockband 'De Staat' geeft € 1 miljoen subsidie aan zichzelf

Subsidies, een onderwerp dat u witheet kan maken. De kunstwereld is ook gesloten en dan krijgen we dit soort dingen. Iemand zit bij het orgaan dat subsidies verstrekt én ontvangt. Vergeet de nuancering door Aafke Romijn niet.

11 'In an age of pussified political correctness, you have to respect people who remain unfiltered'

 

In an age of pussified political correctness, you have to respect people who remain unfiltered

A photo posted by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on

Dit is ook het jaar van Donald Trump. Wie kan het beter duiden dan Dan Bilzerian? Inderdaad. Veel mensen vinden het niet leuk dat Trump heeft gewonnen. Kan allemaal. Maar dan zeggen wij: hate the game, not the player.