Kerstboodschap: steun de slachtoffers van de Christelijke genocide

Het Christendom in Irak (en omliggende landen) is ouder dan de Islam aldaar. Sinds de inval in dit land van 2003 staat de religie zwaar onder druk. Bedroeg het aantal Iraakse Christenen in 2003 nog anderhalf miljoen, daar is nu nog maar een derde van over als het niet nog minder is.

Pieter Omtzigt kennen we als het enige Kamerlid dat begrijpt wat een geschreven putoptie is. Als financieel blog zouden we het niet erg vinden als wat meer volksvertegenwoordigers affiniteit hadden met financiële constructies. Nu vraagt Omtzigt aandacht voor de Christenen in Irak, met als aanleiding het bezoek van de aartsbisschop van Mosul aan ons parlement.

Niet alleen loopt Nederland zelf een groot gevaar door het importeren van de gevaarlijke radicalen die verantwoordelijk zijn voor de genocide, we zouden de slachtoffers misschien ook wat barmhartiger te hulp kunnen schieten. En als we iets willen doen aan het complete verdwijnen van een cultuur met grote historische waarde, dan is dit het moment. Dat is onze kerstboodschap. Alstublieft dankuwel.