President Oekraïne stopte € 450.000.085,00 in Amsterdamse brievenbus, wil meer geld

Hulp gevraagd. De President van Oekraïne heeft een Amsterdamse brievenbus, dat kon u een jaar voor de Panama Papers al op 925 lezen. Via Cyprus en Nederland heeft hij de aandelen in bezit in een fabriek waar zijn vader, een hoge Sovjet-ambtenaar, ooit directeur was. Dat is hoogstwaarschijnlijk corruptie, want als uw vader een hoge functie heeft bij ABN Amro waarna alle aandelen daarvan plotsklaps in uw zak zitten, dan is dat op zijn minst vreemd. Het is in ieder geval wel flauw dat hij dan zoveel moeite doet om zelf geen belasting te betalen, maar wel om steun vraagt van degenen die zo onverstandig zijn dat in Nederland wél te doen, netjes belasting betalen. 

Laten we nog eens goed kijken naar die inschrijving in het Nederlandse handelsregister. Het geplaatste kapitaal bedraagt € 450.000.085,00 en op € 85,00 na is dat ook volgestort. Dat zet toch te denken. Waarom zo specifiek dat relatief kleine bedrag niet volstorten? 

Uit de oprichtingsakte, gemaakt door deze Nicole van Smaalen van Van Campen Lien, blijkt dat de zeggenschap in de Nederlandse vennootschap is onderverdeeld in 85 aandelen. Dan mogen we er toch donder op zeggen dat er een verband is met die € 85,00 van hierboven. 

We komen er alleen niet uit waarom iemand zoiets zou doen. Is dat doelbewust, of is het een foutje? Zal toch niet? Hieronder vindt u de oprichtingsakte downloaden van Petro Porosjenko zijn brievenbusbedrijf in Nederland, als u ons verder kunt helpen krijgt u 85 credits en een date met de schrijver dezes. Bent u een man, dan gaat die date over op uw vrouw of vriendin, hij is dus niet op naam maar overdraagbaar, aan toonder. 

Overigens is dit de plaats van de Nederlandse holding in de bv-kerstboom van dit staatshoofd (opklik voor groot).