Jaaroverzicht 2016: Niet Putin maar corruptie sloopte Oekraïne [2]

Over Oekraïne hebben we het al gehad, gaan we niet nog een keer doen in dit jaaroverzicht. Maar eerder dit jaar schreven we dat de banden aanhalen met dit land Nederland veel geld gaat kosten, omdat daar problemen spelen die dieper zijn dan enkel 'Putin is stout'. Een verouderde economie die door verstikkende corruptie niet van de grond komt, dat is wat er aan de hand is. Een voorbeeld daarvan? Een bekend gezicht van 'Maidan', de jongedame in het filmpje hieronder, staat nu zelf terecht wegens corruptie. Goed, het is logisch dat topics over Oekraïne in de lijst met bestgelezen artikelen voorkomen, maar het is wel weer stereotype natuurlijk dat u dan het meest klikt op het verhaal dat uw eigen beurs betreft. Het is u vergeven.