'Putin perst Trump af met schunnige seksvideo, nam smeergeld aan van Mikhail Fridman'

Ok. Ja. Ook goedemorgen. Als u nog niet ontbeten heeft, komt u dan later maar even terug. 

De Russische President Vladimir Putin zou de reden zijn waarom Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen. Dankzij hacken en het verspreiden van misinformatie slaagde zijn veiligheidsdienst FSB erin de overwinning van Hillary Clinton af te nemen. Hoe dat precies gaat, Joost mag het weten maar de kranten stonden er vol van. Nu is er dan eindelijk 'bewijs'. Dat doen we tussen aanhalingstekens, net als de kop van dit artikel. Amerikaanse inlichtingen zijn aantoonbaar onbetrouwbaar gebleken (Irak) dus de informatie van de Amerikaanse 'intelligence community' nemen we beter met een korreltje zout. 

De documenten die 'gelekt' zijn staan hier. Kennelijk houdt Donald Trump wel van een golden shower, zoals dat heet. Daarbij betaalt hij een reeks Russische dames van lichte zeden om hem, nou goed. U ziet waar het heengaat. En dat gebeurde dan allemaal in dezelfde hotelkamer in het Ritz Carlton van Moskou waar Obama en zijn vrouw ook verbleven, als een uiting van haat. De FSB neemt alles op wat er in deze hotels gebeurt, dat doen spionnen nou eenmaal. En als dit allemaal waar is, dan kan de FSB de president elect mooi afpersen met pikant beeldmateriaal. Putin zou Trump vervolgens aan de overwinning helpen, in ruil voor een vrije hand in Oekraïne. 

Verder zou Putin eind jaren '90 geld hebben aangenomen van miljardair Mikhail Fridman. Die kennen we van het Amsterdamse. Met zijn Alpha Group heeft hij een telecombedrijf genaamd VimpelCom, dat zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping en afpersing in Uzbekistan. 

Onze eigen Jeroen Dijsselbloem stuurde Fridman daarom een schikkingsvoorstel van $ 400 miljoen, net als Obama. Dat geld verdwijnt in de Amerikaanse en Nederlandse staatskassen en wordt niet teruggeven aan de arme Uzbeken. Een gedeelte van de zoethoudertjes en presentjes die het kabinet zo voor de verkiezingen uitdeelt (zoals minder bezuiningen op de politie) worden juist met dit geld gefinancierd. Kennelijk heeft Fridman jarenlang koffertjes met knisperende inhoud naar Putin gestuurd.