Er rammelt iets compleet aan dat verhaal van MH17 en die Russen

Tussen derivaten en een gang naar een praatje over de euro door krijgen we dit in mailbox. Wat wij hiervan maken? MH17 is neergehaald door de Russen, met hun 53e brigade. Het zal een ongeluk zijn geweest, maar toch. Omdat het belachelijk lang duurde voordat er ook maar iemand in de buurt van de crash site te vinden was, had niemand meer dan 'circumstantial evidence' tot zijn beschikking. Zoals Russische soldaten die in Oekraïne selfies plaatsen op Facebook, met raketten op de achtergrond. Bellingcat verzamelde het en maakte er een rapport van en iedereen nam de conclusie over.

Vreemd genoeg komt Bellingcat nu ineens met een compleet andere verklaring. 

Dat laatste zou onlogisch zijn, de 53e brigade is een gevechtseenheid en geen logistiek onderdeel. Als ze ergens te vinden zijn, dan kunnen ze ook zelf schieten. Aangezien dit hét onderzoek is waar verder op is gebouwd, kunnen we nu grote vraagtekens zetten bij het hele verhaal. Er is veel meer dan we nu voor het weekend gaan opschrijven, maar bedenkt u zich dat dit scenario uitstekend gecontroleerd zou kunnen worden met radar- en satellietbeelden. De Amerikanen bij monde van John Kerry lieten destijds twee dagen na de ramp weten dat het de Russen waren, dat bleek uit hun radarbeelden. Alleen willen ze die niet aan een zeer trouwe bondgenoot ter beschikking stellen, uit angst dat uitlekt over welke technologie een NAVO-land beschikt. Dat betekent ook dat als Turkije een Russische bommenwerper uit de lucht schiet, daar nooit radarbeelden van vrijgegeven zullen worden: geheimhouding, weet u wel. Niet zoeken dus, u vindt het niet. 

We zijn de rest van de dag van de radar verdwenen. Hier komen we op terug. Uit respect voor het onderwerp gaat de reactiemodule dicht, we zijn niet geïnteresseerd in uw mening. Reacties worden verwijderd. Maar er is iets niet in de haak, dat is duidelijk. Hoe is het ook mogelijk dat we na bijna drie jaar geen steek zijn opgeschoten? Fijn weekend alvast.