Mooi, Elon Musk niet vatbaar voor Trump-hysterie (want dat is het)

Eindelijk iemand die het hoofd koel houdt, in de grenzeloze hysterie rondom alles wat Donald Trump doet. Die grenzen gooi ik dicht, beloofde hij bij de verkiezingen. Nu doet een politicus een keer wat hij beloofde, is het weer niet goed. Trump heeft een adviesraad waar Elon Musk in zit. Deze ondernemer maakt producten die het milieu kunnen ontlasten. En iemand die iets maakt waar de samenleving wat aan heeft is goed en zou zich dus niet mogen inlaten met de Amerikaanse Hitler, zoals Trump nu zo een beetje wordt omschreven. Gelukkig houdt Musk het hoofd koel, want door geen advies te geven maakt hij het allemaal natuurlijk niet beter. 

De massahysterie tegen Trump begint echt bedenkelijke vormen aan te nemen. Zo was er eergisteren een NOS-journaal dat dertien van zeventien minuten besteedde aan demonstraties tegen het beleid van Trump. En immigratiebeleid is niet alleen enkel een zaak van het democratische proces in de VS, de impact van deze ene maatregel kan natuurlijk nooit zoveel media-aandacht rechtvaardigen. Wist u trouwens dat in Burma er een genocide wordt gepleegd tegen de Islamitische minderheid? Duizenden mannen, vrouwen en kinderen worden op vreselijke wijze beroofd, gemarteld, verkracht en vermoord maar dat kunnen we Trump niet aanrekenen dus besteden we er maar geen enkele aandacht aan (sterker nog, deze mensen kunnen wel gewoon naar de VS vliegen en daar asiel aanvragen). Een Boedhistische monnik die moslimvrouwen in de fik zet, dat past niet in het beeld dat het Westen verdorven is terwijl alles daarbuiten een oase van vredelievendheid, respect voor minderheden en harmonie met de natuur is. Verder is het niet zo dat mensen 'om hun geloof worden gediscrimineerd' door Trump. Dat geldt zeker wel voor de Rohingya maar die mensen kende u niet. De anti-Trumpwoede heeft alles te maken met de vermeende dader, niet met het misdrijf zelf en al helemaal niet met de slachtoffers. 

Deze 'discriminatie' wordt bijvoorbeeld minutenlang beweend bij RTL Late Night maar er is helemaal geen sprake van een andere behandeling vanwege het geloof, wel op nationaliteit maar dat is elk beleid met betrekking tot migratie. Maakt niet uit, om emo-TV te maken is het belangrijk een potentiële tranentrekker niet dood te checken. We leven in het feitenvrije tijdperk. Zoals Denzel het zegt: kijkt u uit met wat u tot u neemt.