Darryl Nooitmeer pakt miljoen van Vivence (zorgclub gehandicapte kinderen), leeft als God in Frankrijk

UPDATE: volgens sommige (betweters?) zou dit bericht van vorig jaar zijn. Dat is het niet.

Oorspronkelijk bericht:

En dat bedoelen we dan ook letterlijk. In Rotterdam werd vandaag een zorgstichting failliet verklaard, kennelijk op verzoek van Justitie. 

Kan gebeuren. Zorgstichting Vivence levert gesubsidieerde zorg aan gehandicapten met een lichte beperking, let u op het woord 'licht'. Directeur is Darryl Nooitmeer die u op de foto ziet.

Deze stichting levert zorg bij zogeheten 'rugzakjes', waar bij ouders zelf zorg kunnen inkopen met een budget dat ze van de overheid krijgen. Nu zijn er slimme ondernemers die uit weten te vogelen hoeveel een bepaalde ouder aan AWBZ krijgt, zodat deze een pakket kan aanbieden waarbij het complete zorgbudget wordt opgegeten. Dus ofwel de ondernemer levert zorg (met winst) die niet nodig is, ofwel er wordt zorg in rekening gebracht die niet is geleverd. 

Nooitmeer slaagt erin dik € 4 miljoen bij het Rijk te factureren, voor de volledige zorg aan 31 cliënten en de dagbesteding voor 49 cliënten. Wie weet hoe dit soort tarieven zijn opgebouwd, zal al snel denken dat Nooitmeer goed zijn factuurtjes heeft kunnen indienen. Door efficiëntieslagen en beknibbeling mag er voor lichte dagbesteding slechts enige tientjes gefactureerd worden. Dan is het lastig om bij de € 4 miljoen te komen, als de kosten niet wat opgeklopt worden met zakenreizen en andere representatieve posten. Zorg is ook business, zeggen ze wel eens. Darryl heeft zijn Facebook nog openstaan, dus we krijgen een inkijkje in het leven van deze manager, die zich nu wel voor de rechter moet verantwoorden