Brexit is geen feest, want nu kan Guy Verhofstadt EU-leger doordrukken

Weet u het nog, dat we schreven dat Brexit geen feest voor Nederland hoeft te zijn? Niet alleen is het nu onduidelijk hoe de handelsrelatie tussen ons en de Britten eruit gaat zien, in Brussel hadden we in Londen vaak een bondgenoot als het ging om de boel een beetje af te remmen. De Fransen willen graag sneller integreren dat menig Noord-Europeaan het graag ziet, zo was ook de hele eenheidsmunt hun idee. Italië heeft dringend financiële steun nodig en ziet wel wat in bonnetjes delen, net als de Grieken, Portugezen en Spanjaarden. Duitsland durft om historische redenen niet op de rem te trappen dus traditiegetrouw was er altijd maar een ander groot land dat de gemoederen bij al te veel enthousiasme kon bedaren, bijvoorbeeld als het om een Europees leger ging. Niet alleen hebben de Britten kwalitatief de beste eenheden én kernwapens, ze zijn sowieso een beetje conservatief en wantrouwend. Met het vertrek van de Britten staat Nederland er alleen voor als het om het indammen van types als Guy Verhofstadt gaat. Je eigen vrouwen en mannen in groen onder bevel van anderen stellen over wie ze zelf geen democratische controle over hebben is natuurlijk onwenselijk. Goed, Britten weg, Verhofstadt (dat is die man met zijn schimmige neveninkomsten) in zijn nopjes. Het idee dat landen iets in de melk te brokkelen moeten hebben als het over het riskeren van de levens van hun eigen jeugd gaat, dat is iets waar deze Euro-enthousiasteling on steroids nu eindelijk mee kan afrekenen. Hij zegt het letterlijk en is er nog trots op ook.