Loetje (83) overleden na val, maakte miljoenenbedrijf met biefstukken

Triest: Loetje (die ja) is overleden na een val. Kennelijk is dat vorige week al gebeurd, maar de familie maakte het nieuws gisteren pas bekend, na in besloten kring afscheid te hebben genomen. 

Loetje begon eind jaren '70 met een bescheiden café tussen Amsterdam-Zuid en De Pijp, met een kaart met uitsmijters en gehaktballen. Nu beschikt het merk Loetje over twaalf restaurants, voornamelijk om Amsterdam heen.

Inmiddels is het bedrijf aan de zoon van Loetje Klinkhamer overgedragen, volgens het handelsregister de 60-jarige Jacobus.

Loetje is een groep die er gezond uitziet. In het laatste jaar daalt het eigen vermogen wel met € 5 miljoen, maar er zijn nauwelijks schulden en datzelfde bedrag zien we ergens anders in de groep weer opduiken (het zal om een reorganisatie uit 2013 gaan). Er is kennelijk zoveel ingehouden winst dat Loetje zichzelf kan bedruipen, dat blijkt ook uit de toelichting. Een geslaagd familiebedrijf dus, zo simpel is dat. Neem daarom een laatste advies aan en doe nooit saus bij een biefstuk.