Donald Trump betaalt $ 38 miljoen belasting en krijgt gekke gift uit Kiev

Half gecontroleerd verhaal, dat wel. Donald Trump betaalt zijn $ 38 miljoen per jaar aan belasting, er dus niks mis met hem. 

Een kritische lezer wees ons alleen op een bijzondere gift die we in zijn liefdadigheidsstichting tegenkomen, te vergelijken met de Clinton Foundation.

Kennelijk krijgt Trump een gift van Victor Pinchuk, een vrij bedenkelijke Oekraïense miljardair.  

Hoewel Trump de gift niet nodig zal hebben om ervan te leven, zijn dit soort geldstromen wel vaak een indicatie van een te nauwe band tussen de ontvanger en de gever. Viktor Pinchuk is onderdeel van het YES Ukraine Forum, een clubje prominenten (waaronder Hillary Clinton) die Oekraïne graag zo snel mogelijk bij de EU wil krijgen. Waarom, Joost mag het weten. 

Nu hadden we even gehoopt dat Trump een verfrissend geluid zou zijn ten opzichte van het oude, compleet op expansie gerichte beleid maar dat is dus niet zo. En de gift is koud binnen en Trump returns the favor. Goed, komen we op terug, eerst gaat u loco op die verkiezingen.