Schokkend: bankiers worden massaal arm, de profetie van Monkey Business komt uit!

Het aantal WW-uitkeringen is licht aan het dalen, omdat er meer mensen uit die regeling gaan (wegens nieuw werk, of bijstand) dan dat er nieuwe uitkeringen worden aangevraagd. Het UWV heeft daar een hendig rapportje van gemaakt. De daling van de werkloosheid moet dus zichtbaar zijn door de daling van de blauwe lijn, helemaal rechts. 

Dat het aantal nieuwe WW-aanvragen in zijn geheel daalt, betekent niet dat er sectoren zijn waar het toch nog slecht gaat. Het ene kan het andere compenseren. Het goede nieuws is dat alle sectoren in Nederland een daling van het aantal nieuwe aanvragen laten zien, op één na. Welke?

Bankiers! Deze beroepsgroep heeft het maar moeilijk, omdat al het werk eigenlijk wordt geautomatiseerd. Vooral bankiers boven de 50 hebben het moeilijk om ergens anders emplooi te vinden, dat krijgt men bij specifiek werk. Het lijkt op een stukje uit het boek Monkey Business dat elke, zichzelf respecterende kantoorknuppel heeft gelezen. De arme bankier is een voorspelling die dit boek in 2001 al maakt: in 2017 is het dan zover. Monkey Business is een zeer lezenswaardig boek, het is geschreven door twee jonge investment bankers en het geeft antwoord op vragen die u waarschijnlijk niet had durven stellen. Wat gebeurt er als een investment banker te lang geen seks heeft gehad? Goed, twee keer klikken voor leesbare pagina's.