De Selfly (vliegende selfie-camera) is een dik succes op Kickstarter

U wilt luchtmobiel narcisme, is de conclusie. De financiering van een vliegende selfie-camera is een groot succes geworden op kickstarter, wat onvermijdelijk tot gevolg heeft dat de selfie-cultuur naar een volgend niveau wordt getild. 

In de meeste gevallen kunt u natuurlijk ook even iemand vragen om een foto te maken, maar goed. De bedenkers van de vliegende selfie-camera hadden $ 125.000 nodig om met de productie te kunnen beginnen maar tot hun schrik tikten ze dit weekend de $ 1 miljoen aan crowdfunding aan. 

Aan de ene kant is het mooi dat een idee dankzij Kickstarter snel een vervolg kan krijgen met financiering van duizenden 'backers' van de over de hele wereld. Aan de andere kant krijgt narcisme nu een derde dimensie, namelijk omhoog en omlaag. Zo komen we uit bij het verhaal van Narcissus, een geweldige jager die zo met zichzelf bezig was dat hij letterlijk gehypnotiseerd raakte door zijn eigen aangezicht. Dat had vervelende gevolgen voor zijn intersectionele gezin, met transgender kinderen, klimaatneutrale energievoorziening en glutenvrije diëet. Wie de hele dag naar zichzelf zit te staren speelt geen biet meer klaar. Als u straks een bezienswaardigheid bezoekt moet u uitkijken voor duizenden zoemende camera's die niet alleen het uitzicht verpesten, zoals de selfiestick dat al deed, maar een aanval op uw audiometrische gestel vormen. Bovendien is uw hoornvlies goner als die minipropellors van een Selfly van een beschonken toerist uw oogkas hebben bereikt. Valt dat ook onder het eigen risico? Goed, genoeg gesomberd. Er zijn ook leuke aspecten aan de selfie-cultuur. En het is weekend dus wat maakt het uit. Maar die Selfly zal deze zomer al niet meer weg te denken zijn, dat is helder. Bestellen doet u hier