Van Maserati naar nog een keer FEBO: Hubert Möllenkamp krijgt drie jaar en een beetje cel

Ondertussen bij het Gerechtshof in Amsterdam. Hubert Möllenkamp, a.k.a. Maseratiman, krijgt drie jaar en drie maanden cel voor het aannemen van steekpenningen, van stenenschuiver Arie van Erkel en sloper Henk Oudt. Voor de omkoping door de familie Van Veggel (kent u, een is de partner van Lieke van Lexmond) werd eerder met het OM geschikt. Möllenkamp sloot deals met bevriende partijen die uiteindelijk nadelig waren voor zijn eigen werkgever.

Zo woonde ondergetekende ooit in een object van Rochdale. Plotsklaps moesten alle huurders eruit, om 'dwingende redenen'. De rechter keurt het verzoek tot opzegging van een huurovereenkomst alleen goed als er sprake is van een grote betalingsachterstand, wangedrag zoals overlast veroorzaken, of een dringende noodzaak tot herstel van het object. De advocaat van de verhuurder koos voor de laatste optie en de rechter ging daar opmerkelijk genoeg in mee, dus iedereen stond op straat. Een object dat in 2003 is afgebouwd staat kennelijk een paar jaar later al op instorten. Dan gaat een journalist toch even in het Kadaster kijken, waaruit bleek dat het object in waarde daalde terwijl de markt krap was. Vreemd. Tel daar bij op dat de directeur van de woningcorporatie die deze rare transacties doet in een Maserati rijdt, en de witte envelop voor de FIOD is gevuld. Tot over drie jaar en drie maanden, Meneer Möllenkamp!