Kendall Jenner maakt einde aan alle rassenoorlogen met pauperdrankje Pepsi

Ja! Weer een stom relletje. Model Kendall Jenner gaat helemaal snowflake in een reclame van Pepsi. Maar erg geloofwaardig is dat natuurlijk niet. 

'Snowflake' is een term uit de millennialcultuur. Elk individu is mooi, moet zich creatief kunnen ontplooien en mag vooral geen druk worden opgelegd. Stel je voor. Het gevolg is een generatie die zich drukmaakt om genderneutrale toiletten op de universiteit, feminisme en kolonialisme en een obsessie heeft met 'klimaat' en gluten maar geen zinvolle dagbesteding kan verzinnen. Deze cultuur herkent men aan een overdreven hang naar multiculturaliteit, de afkeer van 'antifeministische' zaken als lippenstift en het verwerpen van gezag. Falen ligt per definitie in externe oorzaken, zoals die gluten en dat vreselijke kolonialisme natuurlijk. Verder is er zoiets als het 'patriarchaat', een soort complot van blanke mannen tegen de rest. Als een groep hipsters een leuke mars aan het houden is, dan kunnen we wachten op de gewelddadige politie. Want zo zijn die mensen - is de gedachte. 

Met dit filmpje is veel mis. Van Pepsi krijg je geen sociale rechtvaardigheid maar diabetes, dat ten eerste. Sowieso is frisdrank niet OSM en dan ben je in die sector ook nog eens de mindere, na Coca Cola. Voor straf zou de marketeer die met dit filmpje komt zijn eigen product eens moeten nuttigen. In een blik cola zitten dertig klonten suiker dus wellicht probeert Kendall de agent te vergiftigen, dat zou nog wel kloppen. Verder is dat lippenstift afvegen en een blonde pruik weggooien een beetje raar als je zelf Estée Lauder-lippenstift promoot. Beeld invoegen doen we even niet om gedoe met copyright te voorkomen (ook niet snowflake en woke!). Niet alle Aziaten spelen viool en knuffelende broeders en zusters met hoofddoek gebeurt minder vaak dan gedacht en dat ligt NIET aan de racistische politie. Wat verder niet klopt aan de clip is dat de politie-agent in het echt nooit het blikje zou aanpakken om het vriendelijke gebaar te aanvaarden maar bij zoveel diversiteit zijn dienstwapen zou trekken om een paar mensen neer te schieten. 'I thought it was a gun. I did not feel safe'. 

Goed. Boeien.