Het Euro Evangelie II bestellen doet u hierrr

‘Deze tweede editie van Het Euro Evangelie is flink aangekomen, maar wenst nog steeds geen boek maar een activistisch pamflet te heten over het rücksichtslose idealisme achter het ‘Project Europa’. Er is in de 32 maanden sinds de eerste druk veel gebeurd. Vooral meer van hetzelfde: politici die tijd proberen te kopen door de oplopende schuldenlast eindeloos en renteloos voor zich uit te duwen. Waren er tijdens de eerste bail-outrondes al veel handige jongens die direct of indirect Europees steungeld naar hun offshoreaccounts sluisden, de autoriteiten hebben tot onze verbazing nog steeds weinig ondernomen om die belastingcenten te repatriëren en de heren te straffen. Dat is wat ons drijft, dát is onze drijfveer: oprechte verontwaardiging dat daders en slachtoffers door elkaar worden gehaald. Wellens noch ik ambiëren enig baantje. We willen Europa eerder redden dan opblazen en verkiezen kosmopolitisme boven benepen nationalisme. Eigenlijk is onze ambitie beperkt: het eerlijke verhaal over de euro.’ – Jort Kelder

Een papieren versie van het pamflet bestellen, voor € 10, doet u hier.

U kunt ook de ePub bestellen en downloaden voor een bedrag naar keuze

Wie het niet breed heeft mag het werk gratis downloaden, zo zijn we ook weer

Met een donatie maakt u deze onderzoeksjournalistiek mogelijk. Aan dit onderzoek zijn duizenden manuren opgemaakt, is er zo'n tien keer heen en weer gevlogen, is er met gemak een paar duizend euro aan de telefoon gespendeerd en hebben we met minstens honderd insiders vertrouwelijke gesprekken gehad. Dat is allemaal niet gratis geweest, wat u zult begrijpen. Maar we geloven in martkwerking en u moet het allemaal wel kunnen waarderen, vandaar dat u de hoogte van de donatie zelf mag bepalen.

Sterkte met lezen.