Terugkijken: eerste grote Kamerplant Safari langs gracht en Zuidas

Je bent pas een echt bedrijf als je een kamerplant hebt. Dus richten allerlei foute bazen een spookbedrijf op, een lege brievenbus. Het zijn geen slimme ondernemers voor wiens creativiteit we respect zouden kunnen opbrengen: het gaat hier om geld dat in de staatskas had kunnen zitten van de desbetreffende landen. In plaats daarvan gaat het op aan superjachten en voetbalclubs. De President van Oekraïne doet het, dit Russische wapenbedrijf doet het, de vrienden van Alexander Pechtold doen het, de nummer drie van Putin doet het (en wordt door wederom Pechtold de hand boven het hoofd gehouden), de Premier van Moldavië doet het en de rijkste man van Oekraïne ook. Vergeet de rijkste bankier van Rusland niet, daar kwamen we per ongeluk langs omdat de weg was opgebroken tijdens onze safari. De komende dagen maken we een rondje langs deze ondernemers; hoe gaat het met ze? Voor nu: veel kijkplezier!