Nogmaals, boze linkse mensen, er bestaat geen Gender Pay Gap

Het is onzinnig om het inkomen van alle vrouwen te delen door dat van alle mannen, dan kom je inderdaad op ongeveer 77 procent uit. Als je het corrigeert voor simpele biologische factoren (vrouwen worden ouder, enkel vrouwen maken kids en het vrouwelijke brein is beter dan dat van de man) of zaken als studiekeuze, dan verdwijnt het effect van de Gender Pay Gap. Milo is wat omstreden, maakt niet dat hij het niet goed uitlegt. Een lunchvideo.

In het Emotionele Tijdperk, waarin de rekenmachine plaats heeft moeten maken voor de hashtag gevolgd door een emotionele uiting, worden we overspoeld met nepnieuws en nepwetenschap. We zagen het al gebeuren in de discussie rondom racisme, waar mensen als Gloria Wekker historische fouten als onderbouwing voor een nieuw denkpatroon proberen te gebruiken. Dat moet wel fout gaan en in frustratie eindigen: op een wankele fundament kan nooit een consistent, werkend gebouw van beleid worden gebouwd. Dat stort steeds in en zo komt de 'racismebestrijder' geen steek verder en blijft ze hangen in frustratie, haar arme studenten meesleurend.

Het is als uw opgetogen neefje die met volle overtuiging het socialisme verdedigt. Geeft u hem op een punt gelijk, dan is dat een reden om voor socialisme te zijn. Wijst u hem op een verschrikkelijke mislukkig van het socialistische experiment, dan was er toen niet genoeg socialisme. De discussie eindigt altijd op hetzelfde punt: meer van hetzelfde. Rondom discriminatie van vrouwen is het niet anders. Kijken we er met een nuchtere bril naar, dan zien we dat de discussie over de Gender Pay Gap aandacht trekt voor een probleem dat niet bestaat, namelijk dat vrouwen minder krijgen voor hetzelfde werk dan mannen. In een land waar bijna iedereen volgens een CAO werkt kan dat helemaal niet. Schreeuwende vrouwen met mannelijke kleren en gekke korte kleurkapsels beschadigen daarom de belangen van slachtoffers van echte problemen. Zo bekeken is modern feminisme abject. Om met de woorden van DENK te spreken: trap er niet in.