Kelder is dat softe gedoe he-le-maal zat

Tijd voor het hafjaarlijkse telefoongesprek met de opperbretel. De voorjaarscollectie van Kelder is weer verkrijgbaar bij SuitSupply, dit keer met de titel Dandy's & Daredevils. Nu hebben we het hier natuurlijk niet over de adrenaline-junks die met hun downhill mountainbikes een gooi willen doen naar de Darwin Awards. Neen heeren, de daredevils van weleer waren gentlemen die hun leven op het spel zetten voor wetenschap en progressie. En, vooruit, het avontuur.

We bellen Kelder terwijl hij zijn Jaguar F-type uitlaat op de Germaanse Autobahn: 

Gefeliciteerd Jort, een nieuwe collectie. Prachtige stoffen, uiteraard een boilersuit en zelfs een veiligheidshelm? Dat klinkt allemaal nogal veilig en letterlijk zacht. Dat vond u toch zo jammer aan deze tijd, dat ‘softe’?

“Ja nou! We hebben gewoon avontuur nodig en dat is niet meer mogelijk op deze planeet waar nu alles áf is. Neem nou Sir Malcolm Campbell, die reed in 1935 voor het eerst 300 miles (bijna 500 km) per uur. En dat in een auto die qua veiligheid meer op mijn fiets leek dan mijn Range Rover. Heerschappen als Campbell, zijn de echte daredevils. Aan hen is deze collectie dan ook opgedragen.” 

Op avontuur als een daredevil waar kan dat tegenwoordig nog? Of is het wekelijkse off road mountainbike-rondje met strak-be-Spandexte derriére het hoogst haalbare?
“Ik denk dat de uitdagingen niet meer op deze planeet liggen. Wat valt er nog te ontdekken? Is er nog een afgelegen plek op aarde die nog niet z’n eigen Instragram-account heeft? Livingstone was soms jaren onderweg, volledig afgesloten van de rest van de wereld. Dat soort avontuur is er gewoonweg niet meer. Gelukkig zijn er nog heeren als Elon Musk en Richard Branson, die gaan weer letterlijk op ontdekkingreis, maar dit keer buiten de dampkring. En met iets meer veiligheidsmaatregelen en bakken met geld wellicht..."

Wat staat er eigenlijk op de snelheidsmeter heer Kelder?
“Ja zeg, daar zit ik dan met mijn airbags en ABS, dat is natuurlijk niet echt 'daredevil'. Als de twee in het klokje komt vind ik het echt wel spannend genoeg hoor."

En dat op de Autobahn, gaat u uw eigen collectie in de nieuwe winkel in München bewonderen wellicht?
“Helaas, vandaag geen München voor mij. Sowieso ontzettend lastig om al die nieuwe SuitSupply winkels bij te houden. Azië, Amerika en Europa, Fokke de Jong is letterlijk de wereld aan het veroveren. 

"Ennieheuj", kucht Kelder. "Ik ga vandaag 500 curatoren vermaken in Keulen. Waarom die club (Insolad) heeft besloten om in Duitsland samen te komen geen idee, ik mag er in ieder geval optreden. En, de oud CFO van Enron Andrew Fastow (herinnert u zich deze nog?) komt ook nog even babbelen daar. Hij is na zijn gevangenisstraf tot inzicht gekomen en gaat vertellen over Business Ethics."

[voeg hier uw eigen gepaste stilte in om dit te laten bezinken]

Het is ons wat. Terwijl half Nederland en de coalitie-onderhandelingen stil liggen op vrijdag vanwege pappa-dagen, beunt Kelder gewoon door. Dat hij daarbij, als een ware daredevil, blootgesteld wordt aan delinquenten en curatoren deert hem niet. Geen bakfiets voor onze eigen F-type cavelier. Welaan!