Zo denkt de emotionele generatie over persvrijheid

Maar wat bedoelen jullie eigenlijk met 'het emotionele tijdperk'? Dat is dat van de snowflake-generatie, iedereen is een teer uniek zieltje dat gekoesterd moet worden. Werken met je handen doe je niet, een basisinkomen is een recht en iets zeggen wat iemand zou kunnen kwetsen is het ergste wat er is. Glutenvrije bleekselderijstengel iemand? Komt uit de Palestijnse gebieden en is nog klimaatneutraal ook. 

De Volkskrant plaatste een column van Elma Drayer, over het racismeboekje van Anna Steijn: die actrice is bekender onder haar artiestennaam Anuscha N'Zume, dat doet exotischer aan. U kent haar van ons Zaterdagcommentaar van vorig jaar, leest u anders ook dit verhaal over de compleet emotioneel ontsporende discussie over racisme hier. Als werkend persoon kent u Asha ten Broeke wellicht niet, maar ze werd een paar jaar geleden bekend omdat ze zich druk maakte om seksistische speelgoedfolders: typisch snowflake-gedrag, een overdreven focus op wat men toch echt een First World Problem zou mogen noemen. In ieder geval las Ten Broeke de Column van Drayer en ze kon zich niet vinden in de inhoud. Toen gebeurde dit. Boeien, kunt u denken. Maar het is tekenend voor wat er met principes als persvrijheid gebeurt: als iets het lid van de snowflake-generatie niet aanstaat, moet het de prullenbak in. Laten we hopen dat dat geen trend gaat worden.