'Overheid verdient belachelijk veel geld aan boetes, lokt daarom overtredingen uit'

Waarschijnlijk had u dat vermoeden al, maar Jesse Frederik zocht het uit. Vooral rondom kentekenbewijzen is het boetesysteem niet minder dan een ordinaire pinautomaat voor de overheid. Zo wordt het juist moeilijker gemaakt om een oude klusauto uit het kentekenregister te krijgen, waarna de onfortuinlijke eigenaar op astronomische kosten wordt gejaagd. Kan hij de boetes vervolgens niet betalen, dan mag hij de gevangenis in. Dat proces is volledig geautomatiseerd, waardoor onterechte boetes voor tienduizenden gewone Nederlanders niet eens teruggedraaid kúnnen worden. Samen met onze Ruben Munsterman houdt Frederi een betoog dat helemáál niet emotioneel is, maar door de SGP-jongeren misschien maar beter overgeslagen kan worden. Sterkte met kijken.