Scooters en paupertoeristen aangepakt: wordt Amsterdam weer leefbaar?

Amsterdam was een mooie stad, totdat ‘ons Mokum’ werd overspoeld door het massatoerisme. Hordes jongeren gebruiken de stad, die zelfrespect mist, als openlucht-pretpark. Amerikanen en Chinezen bezoeken vooral musea, vanuit hotels, en daar verdient de stad zeker wel geld aan. Maar de massa’s die op straat drugs gebruiken, wat uit het grijze circuit komt, met blikken goedkoop bier en in appartementen via Airbnb slapen dat ook geen belasting betaalt, daar heeft niemand echt iets aan.

Omdat op straat drugs gebruiken alleen in Nederland normaal is, kan de potentiële toestroom van nog meer toerisme oneindig zijn. De middenklasse wordt de stad uitgejaagd en zo begint de samenleving te desintegreren. Tel daar de scooterterreur bij op en u ziet hoe de stad onleefbaar begint te worden. Het is soms letterlijk zo druk dat de politie winkelstraten moet afzetten en ontruimen. Er zijn twee lichtpuntjes. Amsterdam heeft in de relatief verse wethouder Abdeluheb Choho voor de verandering een bestuurder die wel iets kan. Hij wil de toeristenbelasting verhogen. Er zitten wat haken en ogen aan dat plan maar het is een stap in de goede richting, tenminste qua denken. 

Daarbij wil demissionair Staatssecretaris Sharon Dijksma vervuilende scooters gaan verbieden, wat ook vaak de krengen zijn die het meeste herrie maken en we mogen zowaar met goede moed het weekend in. #StopAmsterdamTourism!