Nee, Arno Wellens is zeker geen racist

Er is zoiets als racisme, antiracisme en anti-anti-racisme. En zoiets als het emotionele tijdperk, waarin mensen compleet losgaan bij maatschappelijke vraagstukken. Wie kritisch is op de haalbaarheid van de multiculturele samenleving wordt afgefakkeld, maar wat bijvoorbeeld vluchtelingen (ja, echte) aan bedreigingen over zich heen krijgen, daar lusten de honden ook geen brood van. De antiracisme-beweging maakt het allemaal alleen maar erger, met quatsch over slavernij en kolonialisme. Dat moet wel een overdreven tegenreactie uitlokken. Grappig genoeg maken beide kampen dezelfde fout: 'allochtoon' is net zo'n overtrokken versimpeling van de werkelijkheid als 'person of colour'. Beiden bestaan dan ook niet. Goed, een poging om een brug te slaan, en wel met een gesprek. We moeten toch met z'n allen door een deur kunnen, nietwaar. Sterkte met kijken.