'Nederlandse journalisten kunnen niet rekenen, zijn lui, links en opportunistisch'

Ja lieve mensen, de Kamerplant Tour was een groot succes. Er kwam iets meer politie opdagen dan leuk was, vier wagens rukten er op enig moment uit waarvan er een bijna op GTA-achtige wijze het water inreed (hier om precies te zijn). Het was het kantoor van de Moldavische Maffiabankier dat belde, maar we hebben het kunnen uitleggen (dat is logisch).

Bij deze echter, op verzoek, het filmpje van het begin van de tour, waar een deelnemer vraagt waarom journalistiek Nederland zo weinig rotzooi zelfstandig naar boven kan halen. Op een aantal goede media na (die worden genoemd) is het allemaal erg braaf en op het gevoel gericht.Probeert u maar eens een week lang het NOS Journaal te kijken, het is niet te trekken. De reden? De gemiddelde Nederlandse journalist kan niet rekenen. De opleiding journalistiek bevat geen enkel kwantitatief element en daarom kan zij of hij ook geen jaarrekening van een bank lezen. Het gevolg is dat onze journalistiek niet toegerust is om iets nuttigs te schrijven over bijvoorbeeld de kredietcrisis. Dat is ook waarom journalisten (die eigenlijk iets ingewikkelds hadden moeten onderzoeken) zo lekker los kunnen gaan op hun gevoelens over racisme, want daar is geen kennis van kansmodellen of een andere hard skill voor nodig: gewoon lekker een programmaboekje overkalken en huilen maar.

Ook is het bon ton geworden om in een bepaalde politieke hoek te blijven kleven, zonder enige schaamte. Dat geldt ook voor 'kwaliteitsmedia' als NRC Handelsblad, of juist. Vervolgens is de stap naar de politiek zelf een logische keuze, wat erop neerkomt dat de journalist en de politicus bij elkaar in bed liggen. De rant begint op 20 minuten, een compleet verslag over de Kamerplant Tour volgt later.