Schokkend, klinkklaar seksisme in NRC Handelsblad met 'verpleegsters'

Zou het komen door de overname van Geenstijl door Mediahuis, de eigenaar van NRC Handelsblad? Of de evident patriarchale redactie zonder ook maar een NBPoC? Een krant die zo weinig feeling heeft met de samenleving ziet niet hoe vreselijk kwetsend deze tekst is. 

"Zorgzame verpleegster heeft geen hbo-diploma nodig." Opiniestuk van @KruizingaS vandaag in het @nrc https://t.co/fN4pp5K5Gm pic.twitter.com/xklbCeoQhs

— CNV Zorg & Welzijn (@CNVZorgWelzijn) July 25, 2017

Oh. My. Gosh. Oh my f-in' gosh!! Een verpleegster! 'Ster'. Alsof mannen geen verpleger kunnen zijn. Vrouwen worden hier in een genderrol geduwd, hoe onderdrukkend is dat. Die S. Kruizinga komt bij het CNV vandaan, dat is een christelijke club en christenen waren verantwoordelijk voor de kruistochten. Verklaart dat het gebrek aan sensitiveit? En die 'verpleegster' moet ook nog eens lekker zorgzaam zijn, zo ziet het patriarchaat de vrouwtjes graag

De Amerikaanse feministe Mary Himmelstein (#powertothepussy!) onderzocht deze exclusive masculine identity. Als er in een beroep vooral mannen werkzaam zijn, dan accepteren andere mannen daarin geen vrouwen. Daarom willen ze altijd een mannelijke dokter hebben en een vrouwelijke, onderdanige verpleegster. Of een mannelijke piloot en vrouwelijke stewardessen. Of een mannelijke directeur en een vrouwelijke secretaresse.

Het is the patriarchy die het in stand houdt. Het zijn de grote bedrijven die dit doen, om de vrouw te onderdrukken. Daarom werken er bij grote bedrijven ook alleen mannen in de top. NRC Handelsblad was een woke krant, dachten we, omdat ze tegen seksistisch advertentiegedrag zijn. How could we be so wrong.