Paige Spiranac geeft een inspirerende golfclinic

De golfbaan wordt conservatiever dan de Taliban. In een korte jurk de favoriete sport beoefenen, dat moeten we niet willen. Maar Paige Spiranac trekt zich er niks van aan en blijft haar ding doen.

 

Another day, another swing.

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Spiranac is 24 jaar oud, 1.68m lang en studeerde in San Diego. Ze was een fervente gymnasiast en ontdekte op de helft van haar leven golf.

Tijdens haar laatste studiejaar werd haar Instagram-account gezien we was op slag beroemd. Nu is het haar wens op professioneel golfer te worden.

Op haar website en instagram deelt ze dagelijks meerdere tips. Ze is bekend van de ‘wiggle’, een heupwieg voordat de bal een ferme tik krijgt. Doet ze bij elke afslag, let maar op. Instagram-afbeeldingen met een video-icoon rechtsboven zijn filmpjes. Ze heeft meerdere trucs, zoals een bal over het water laten ketsen ware het een platte kiezel.

 

Used to skip rocks when I was younger and now I'm skipping golf balls haha #golf #callaway @callawaygolf

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Die goede vorm heeft ze niet alleen van het golfen natuurlijk, ze traint elke dag in de gym en ook dat mogen we allemaal op haar Instagram volgen.

 

One day my take away will be good. Work in progress. #callaway #mccormickranch

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

De naam Spiranac komt uit Kroatië, een republiek op de Westelijke Balkan met ruim vier miljoen inwoners. In de zomer van 1991 maakte het land zich los uit Joegoslavië, wat bepaald niet zonder slag of stoot ging.

 

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Kroatië was oorspronkelijk een Romeinse provincie genaamd Dalmatië, in het jaar 626 werd het een onafhankelijk hertogdom. In het mooie jaar 925 kreeg het de status van koninkrijk, dat zou precies twee eeuwen duren.

 

Thin to win. #callaway #chive

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

In 1125 werd het land opgenomen in een personele unie met Hongarije, wat wil zeggen dat beide landen dezelfde koning hebben. Het was de makkelijkste uitweg bij een geschil over de erfopvolging, dat gebeurde vaker toen Europese landen nog ouderwetse koningen hadden.

 

Loving my new @callawaygolf irons! #McCormickranch

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Kroatië zou tot 1918 aan Hongarije en de Oostenrijke Habsburgers vastzitten. In die tijd voerde het regelmatig oorlog met de Turken, in de periode van 1493 tot 1593 was er zelfs sprake van continue geweld door het oprukkende Ottomaanse rijk.

 

Flop shots and Batman. Just a few of my favorite things #asukarsten

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

In 1526 verloren Kroatië en Hongarije de slag bij Mohàcs tegen het Ottomaanse Rijk. De koning van Hongarije, Lodewijk II, overleed. Hongarije en daarmee Kroatië werden in een diepe crisis gegooid die tot ongeveer 1686 duurde.

 

Snow and golf don't mix well #Colorado #chunkymonkey

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

De Turkse overheersers waren bijzonder wreed tegen de overheerste Hongaren en vernietigden stelselmatig de infrastructuur. Dat was het einde van Hongarije als onafhankelijke Europese grootmacht.

 

On that struggle (I think that's a bus emoji)

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Dat veranderde wel toen de Habsburgers en hun bondgenoten in 1686 Budapest konden innemen. Gedurende de zogehten Große Türkenkrieg probeerden de Ottomanen zelfs nog Wenen in te nemen, maar dat mislukte dus.

Het resultaat van de gevechten was het Verdrag van Karlowitz uit 1699. Hongarije en Kroatië waren weer vrij waren van Turkse overheersing, maar zouden wel onder het gezag van de Oostenrijkers vielen. Rusland bemoeide zich voor het eerst met een groot Europees conflict en met de Ottomanen ging het daarna alleen maar verder bergafwaarts.

 

I don't always post swing videos, but when I do, I'm off mats

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Uiteindelijk leefden al deze volkeren dus in het juridisch ingewikkelde Oostenrijk-Hongarije, waarin deze twee landen elk over een aantal vazallen heersten. De Kroaten wilden midden negentiende eeuw meer zeggenschap. Na een hervorming werd er een koninkrijk gevormd dat sterk lijkt op het Kroatië van vandaag.

 

Under and around. #bodylanguage

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Na de Eerste Wereldoorlog nam de wens op zelfbeschikking zulke vormen aan dat het keizerrijk verdween. Kroatië nam namens Oostenrijk-Hongarije deel aan een oorlog tegen de gerelateerde Serviërs maar de inwoners van dat landwilde dat eigenlijk niet. In december 1918 werd er een nieuw land gevormd met de naam Joegoslavië.

 

The struggle of trying to record your swing when you're alone #asukarsten #home

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit land opgeknipt en werkten de Kroaten mee met de Duitsers, wat ze geen goede reputatie heeft opgeleverd. Joegoslavië werd herenigd door Tito, een Kroaat, maar zou eind jaren ’80 van de vorige eeuw toch uit elkaar scheuren, met een bloedige oorlog tot gevolg.

 

When you finally hit a fairway #asukarsten

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Net als elk Europees volk hebben de Kroaten een grote afvaardiging in de de VS, men ging logischerwijs op zoek naar 'A New World'.

 

50 shades of beige

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

De eerste Kroaten in de VS dateren van 1715, maar de grootste groep van de huidige 400.000 Kroatische Amerikanen kwam aan het einde van de 19e eeuw, voornamelijk als economisch migrant.

 

I call it the Justin Leonard celebration run #brookline #tb1999

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Paige is een van deze mensen, want Spiranac is een Kroatische naam. 

 

#descentegolf

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on