Torch Tower Dubai in brand (toch maar niet zo hoog bouwen?)

Terwijl u nageniet van het klassieke heerlijke Nederlandse zomerweer werkt de brandweer van Dubai met man en macht om een woontoren te blussen en te evacueren. Het doet denken aan de ramp met de Grenfell Tower in Londen, waarbij minstens 79 mensen omkwamen. Die toren was alleen zeventig meter hoog, gegeven het aantal verdiepingen zou deze wel eens het dubbele kunnen zijn. Het is dan schier onmogelijk om bluswater tot aan de bovenste verdieping op te pompen.

Het is niet de eerste keer dat zo'n megatoren uitbrandt. Op 31 december 2015 vloog The Address in brand daar is de foto van op de voorpagina ook van. Ook daar was de toren zo groot dan ingrijpen onmogelijk was. Hulpdiensten staan er dan bij en kijken ernaar. Volgens een eerste officiële bekendmakting is er bij deze brand wonderwel niemand gewond geraakt. Ironisch genoeg heet deze toren trouwens de 'Torch Tower'.