Amsterdam: 'u mag alleen een huis huren als u Westers kookt, dus zonder geuren'

Een scheve markt, hoe ziet die eruit? Eentje waarbij een van de partijen zoveel macht heeft over de ander, dat deze onredelijke eisen kan stellen. Een te hoge prijs is er een van maar daar hoeft het niet bij te blijven. 

Alles over Amsterdam, de huizenmarkt, toerisme en meer leest u in dit artikel. Herkauwen doen we niet, we staan aan de vooravond van de vrijmibo. Maar als een makelaar zich gaat bemoeien met de eetgewoonten van de huurder, dan is er een nieuw dieptepunt bereikt. Een van de medewerkers van dit kantoor wist te vertellen dat het onderhavige huis alleen geschikt is voor 'westers koken' en dat komt neer op weinig kruiden en/of het koken. Het appartement is ook nog eens goed aan de prijs, het stond eerst lang te koop en het zal de bezitter niet meer dan zeshonder euro aan rentelasten per maand kosten. € 1.500 huur per maand is dan licht excessief. Daarom, wat u ook van 'Westers koken' vindt, het is de overheid die voor de krapte zorgt, en daarmee deze ontsporingen. Dan moet de overheid de marktbeperkingen ofwel opheffen, ofwel de verhuurders in het gareel krijgen. Anders krijgen we dit.