Devin Brugman (A Bikini A Day) doet 't gewoon: een eigen Instagram

Bijzonder nieuws vanuit het A Bikini A Day-front. Waar Tash Oakly en Devin Brugman eerst vooral samen foto’s op Instagram plaatsten, blijkt de laatste nu ook zelfstandig materiaal te produceren. Daarbij richt ze zich in maar zeer beperkte mate op een eigen publiek, met een nauwelijks te onderscheiden eigen stijl. Eerder schreven we dit verhaal over de dames. De saga begon toen de Australische Tash naar de VS trok. Daar ontmoette ze Devin, maar het was de eerste die het idee van A Bikini A Day als haar geesteskindje mag claimen. Immers, het was haar idee om enkel met een tas vol bikini's rond te reizen. Wat krijg je dan? Juist. 

Toch moeten we er in de nabije toekomst rekening mee houden dat we meer en meer materiaal van enkel Devin gaan zit.

Dat zou bijvoorbeeld in kunnen houden dat we ook foto’s kunnen verwachten waarbij Devin net zo goed op een ros te bewonderen is.

Gelukkig blijven ze wel een duo, want zonder een goede en vriendschappelijke samenwerking tussen de twee zou A Bikini A Day A Bikini A Day niet meer zijn.

Als individu hebben elk van de dames afzonderlijk ook zelfstandig al meer volgers op Insta dan via het officiële kanaal van A Bikini A Day, ook opgeteld.

 

Happy National Best Friends Day! Tag your bestie! X #tashanddev

A post shared by A Bikini A Day (@abikiniaday) on

Om het in perspectief te plaatsen: Tash heeft 1,9 miljoen volgers, Devin maar 1,2 miljoen. Haar relatief beperkte, maar wel later ingezette alleingang heeft haar duidelijk op achterstand gezet.

 

BHH @mondayswimwear @abikiniaday

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

De naam van Devin Brugman doet Nederlands aan en volgens verschillende bronnen heeft ze ook Nederlandse roots. Denkt u maar aan de uitdrukking ‘praten als Brugman’.

 

The summer of stripes Shop the @mondayswimwear Summer Nights Collection now 20% off. Link in bio. X

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Deze uitdrukking verwijst naar de in ongeveer 1400 geboren Franciscaner Pater Johannes Brugman. Hij reisde door het Rijnland en de IJssel vallei, om mensen te overtuigen van zijn religieuze visie.

Uiteindelijk slaagde hij erin om in Amsterdam een nieuwe orde op te richten. In zijn vurige speeches keerde hij zich tegen gokzucht en zondagsontheiliging. De passie was de aanleiding voor het bekende gezegde.

 

Looking for Sasquatch @mondayswimwear #idaho

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

De Franciscaner Orde is de breinvrucht van Franciscus van Assisi, die eind twaalfde eeuw in Italië werd geboren. Hij stond een nieuw soort christendom voor dat gebaseerd was op liefdadigheid, armoede (soberheid) en geweldloosheid. Daar hebben we vandaag de dag nog steeds last van, die ideologie.

 

Christmas in July @tashoakley @whitkizzl @mondayswimwear #miamiswimweek

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Zo trok hij mee met de vijfde kruistocht en stak hij tijdens een wapenstilstand de vijandelijke linies over om de sultan van Jeruzalem te spreken. Hem bekeren lukte niet echt, maar zelfs na het vertrek van de kruisvaarders bleef Franciscus in het heilige land plakken, om onder toeziend oog van dezelfde sultan te blijven preken.

Deze sultan Al-Kamil, een geboren Koerd, zou zich op zijn sterfbed in 1238 toch nog hebben bekeerd tot het christendom maar dat is achteraf moeilijk te controleren, dat zult u met ons eens zijn. Toch is de gedachte niet zo gek.

 

Feeling a little coo coo today @mondayswimwear (link to bikini in bio)

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Destijds was de dynastie der Ayyubiden heersend in het Midden-Oosten. De beroemde militair Saladin, ook een Koerd die in Egypte woonde en werkte, was oprichter van dit sultanaat. Hij was ook de oom van Al-Kamil.

 

Don't you wish everyday was #internationalnudeday ? @mondayswimwear @tashoakley @sophia @whitkizzl

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Hun rijk strekte zich op het hoogtepunt uit van Egypte tot Syrië, Koerdistan en Palestina en in het zuiden de westkust van het huidige Saudi-Arabië, inclusief de voor moslims heilige steden, met opgeteld wellicht zeven miljoen inwoners: in die tijd was dat veel.

 

This is my "I'm surrounded by palm trees and everything pink" smile @mondayswimwear

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Zoals zo vaak in de geschiedenis kwam de doodsteek voor de Ayyubiden in 1260 vanuit twee hoeken: er kwam tegelijkertijd druk vanuit de etnisch-Egypte bevolking en een grote invasie in het noorden, toen Mongoolse horden en hun Armeense en Frankische bondgenoten de stad Aleppo belegerden.

 

Keep climbing Runyon Canyon in my @mondayactive Devin Bra and Griffith Leggings Link in bio! Xx

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Door het gebruik van (toen) moderne wapens als katapulten viel de stad na zes dagen, waarna alle aanwezige joden en moslims werden uitgeroeid, behalve de vrouwen en kinderen die als slaaf werden verkocht.

 

Hamptons vibes #revolveinthehamptons

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Destijds waren de Mongolen bezig met een grote campagne, georganiseerd door Hulagu Khan. Dat was een kleinzoon van Dzjengis Khan, net als zijn volle broer Koeblai Khan. Vlak daarvoor plunderden zijn hordes Bagdad, waarbij er door de complete vernielingsdrang van de aanvallers misschien wel meer dan een miljoen doden vielen, vooral burgers.

 

I washed up like this @mondayswimwear #italy #mermaid

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Ook het beleg van Aleppo was nogal schadelijk, enkel de minaret van de Grote Moskee uit 1090 bleef overeind staan. In 2013 werd deze door de oorlog in Syrië alsnog vernield, bij gevechten tussen Al-Nusra en het Syrische leger. Wie verantwoordelijk draagt is vooralsnog onduidelijk

 

When in doubt, gelato. @tashoakley

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on


 Na de dood van Dzjengis Kahn slaagden zijn zonen en generaals erin om het rijk nog groter te maken, het strekte zich uit van China tot Polen. Daarna viel het uiteen. De Mongolen zijn niet talrijk maar hebben een enorme impact op de geschiedenis gehad.

De vernietiging van Bagdad eindigde een periode van voorspoed aldaar en deed de macht verplaatsen naar Egypte. Door het inlijven van Kievan Rus’, de soort van eenheidsstaat van zogezegd Russen en Oekraïners, raakten deze bevolkingen van elkaar gescheiden en dat zou nooit meer echt goed komen.

 

In love with Amalfi already! Where should I go and what should I see? Comment!!

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

De Mongolen beschikten niet over heel veel voetvolk, maar vooral boogschutters te paard die snel manoeuvreerden. Met flitsende acties konden ze zwaar bepantserde Arabische en Europese legers verlammen en verslaan, maar vervolgens beschikten ze niet over de mankracht om steden langdurig te bezetten en te beïnvloeden.

 

My attempt to fly over the Syracuse town failed but I had fun so that's all that matters

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Zo werden ook Hongarije en Polen in het midden van de dertiende eeuw aangevallen. In landelijke gebieden werden honderdduizenden boeren vermoord, maar ridders die zich in burchten verschansten konden de campagne uitzitten. Dit principe wordt ook Game of Thrones aangehaald, waarbij het ruitervolk geen ‘Khan’ maar een ‘Khal’ heeft. 

 

Just laying here waiting for the pasta to arrive @mondayswimwear

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Na verloop van tijd leerden zowel de Arabische en Europese legers een betere tactiek tegen de bewegelijke Mongolen. In de veertiende eeuw werden ze definitief teruggedrongen en nu zitten ze veilig opgesloten tussen China en Rusland, dus een nieuwe invasie hoeft u niet te vrezen.

 

I now fully understand her obsession with Italy @tashoakley

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Net zoals A Bikini a Day een idee van Tash Oakly was waar Devin Brugman bij aanhaakte, maakten de Arabieren en Europeanen dankzij de Mongolen kennis met Chinees buskruit. Konden ze dat later mooi gebruiken in een reeks van toekomstige conflicten.

De Mongolen waren dan ook de laatste van de zogeheten nomadische rijken, die gebaseerd waren op rondtrekkend ruitervolk dat kwam, plunderde en ging en dus weinig duurzame vriendschappen wist te onderhouden. De eerste was de Cimmerische beschaving, die hun paarden op de Pontische steppen lieten grazen alvorens ze op campagne gingen.

 

=

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Deze duiken rond duizend voor Christus het eerst op in de annalen van de geschiedenis. Vierhonderd jaar later moeten ze in de Assyriërs hun meerdere erkennen en verdwijnt volk compleet uit de geschiedenis, behalve dan in de fantasie van de schrijver van Conan the Barbarian.

 

The perfect nude does not exi.... @mondayswimwear (link in bio)

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Deze verfilmde boeken vallen onder het literatuurgenre Sword & Sorcery pulpverhalen, met veel gespierde mannen, gezien de tijd onwaarachtig netjes ontboste vrouwen, wat fantasie en magie en verder niet teveel iets van een verhaallijn. Een beetje zoals dit artikel, maar dan helemaal anders.

De Cimmeriërs hebben met hun vele tochten, drie millennia geleden, overal in Europa en Azië sporen achtergelaten, tot Gelderland en Umbrië aan toe. En weet u wie er in de laatste Italiaanse streek is geboren?

 

That Aussie sun @bikbok @tashoakley

A post shared by Devin Brugman (@devinbrugman) on

Precies. Franciscus van Assisi.