Hudson's Bay kan ook niet toveren, maakt gewoon verlies

Waarom zou Hudson Bay slagen waar V&D faalt? Kunnen ze misschien toveren? Nee dus. Als retailketen in kleertjes en meer heb je last van thuisshoppende vrouwen. Waarom zou je van de bank af komen als alles met een druk op de knop wordt geleverd, of het nu nodig is of niet? Daarom.

Hudson's Bay Amsterdam pic.twitter.com/QCWnUDJEZu

— Wendy Hekman (@Wampie1977) September 26, 2017

In de jaarrekening zitten geen gekke dingen, zoals eenmalige verliezen. Als alle kosten van de omzet zijn afgetrokken blijft er een negatief bedrag over, onder de streep. Het Canadese bedrijf verschilt daarin niet van V&D.

Volgens de jaarrekening valt een derde van omzet in het vierde kwartaal. Toch is ook het kwartaal tot januari 2017 verlieslatend. Van de afgelopen tien kwartalen werden er slechts twee met een positief resultaat afgesloten en in dat verlies zit zelfs nog een licht dalende trend ook. We betalen gewoon te weinig voor onze kleren en andere spullen.

Hudson's Bay is het oudste bedrijf van Canada (drie maal raden waarom het zo heet). De huidige eigenaar is NRDC Equity Partners, een Amerikaanse partij die sinds 2006 voor $ 5 miljard aan transacties heeft gedaan. De directeur en grootste eigenaar is de 52-jarige zakenman Richard A. Baker, die ook CEO van Hudson's Bay is. U wilt zeker weten wat hij verdient? Het lid van homo-erotisch gezelschap Phi Sigma Kappa op Cornell krijgt per jaar niet minder dan C$7,750,028. Een Canadese Dollar is grofweg twee derde van een euro waard. 

Het eigen vermogen is door de aanhoudende verliezen met C$ 600 gedaald en bedraagt nu C$ 2,4 miljard. Op een vijf keer zo grote balans is dat niet veel. In dit tempo is Hudson's Bay binnen vijf jaar failliet. Uit de lichte stijging van het aandelenkapitaal mogen we opmaken dat NRDC aandelen heeft bijgedrukt én volgestort. Voorlopig mogen we concluderen dat Hudson's Bay niet waarachtig verschilt van V&D.