Deal Oekraïne: EU wordt vluchthaven fout geld, jongeren mogen wegtrekken [1/2]

Wat moesten we ook alweer met Oekraïne? Volgens het eigen staatshoofd gaat het om de 'four freedoms', vrij verkeer van personen, diensten, goederen en kapitaal. Het laatste is leuk voor foute types die de EU willen gebruiken als witwaskanaal. Moet er niet ineens scherpere wetgeving komen op flitsgeld, hoe fout het ook is verdiend. Daarmee beschadig je zo'n arm land, helemaal voor de jongeren. Waarom stonden die dan te trappelen om het verdrag toch door te laten gaan? Niet omdat de inhoud ervan zo goed was. Het verdrag biedt een mogelijkheid om in de EU te gaan werken, weg van het instortende land: spreekt u maar met een jongere uit eender wel land van achter het voormalige IJzeren Gordijn, ze willen gewoon weg. Dat is al met al voor slechts twee partijen leuk. De EU wordt op papier groter en er zijn mensen die daar dolblij van worden. Voor de genoemde boeven is het ook feest, die hebben dan ook de regering gekaapt. Verder is het voor letterlijk iedereen schadelijk. U laat het gebeuren.