Wapenfanaat Dan Bilzerian overleeft ternauwernood aanslag Mandalay Bay in Las Vegas

Vannacht heeft iemand vanaf een balkon in het Mandalay Bay Hotel te Las Vegas tientallen mensen neergeschoten die een concert bezochten. De bekende Dan Bilzerian heeft het naar eigen zeggen allemaal meegemaakt. 

Er zijn meerdere doden en tientallen gewonden gevallen en de politie heeft tenminste een verdachte opgepakt. Of hij nog leeft en wat zijn motief was (we nemen aan dat het een 'hij' was) is niet duidelijk. Dat aantal slachtoffers zou volgens de berichten die nog binnenkomen eerder in de buurt van de honderd dan de tien liggen.  

Dus dat is wat men met wapens kan doen. Veel belangrijker natuurlijk - zo niet de belangrijkste wakeup-call van de eeuw - is dat 'de geschiedenis' helemaal niet over is. Dat beginnen we ons zo langzaam te realiseren, of onze diersoort op tijd antwoorden weten te formuleren is een tweede.