Hé, Catalonië doet een Maidan: emotionele bibberdame vraagt aandacht [925-landenmarketingtopic]

Stukje herkenning. De Catalanen willen afscheiden van wat ze zelf niet als de rest van Spanje zien. Het chaotisch verlopen referendum wordt door de usurpator uit Madrid niet erkend. Daarom kwam de Spaanse mobiele eenheid de rust terugbrengen in de straten van Barcelona en omstreken. Wie Spanje een beetje kent, weet wat dat betekent. Voorstanders van afscheiding maakten daarom dit aangrijpende filmpje.

Tenminste, aangrijpend: dat zijn emoties pas, als ze niet gespeeld zijn. In dit geval kunnen we daarover twijfelen. Het filmpje doet ergens aan denken. 

Belangrijker is natuurlijk wat de toekomst van een losgeweekt Catalonië in Europees verband zou betekenen. En kunnen we de Catalaanse crisis ook de gewone Nederlander aanwrijven? Ja, een beetje wel. Bij genoeg likes zoeken we het uit/vertellen we u het. Anders niet.