Raad van State komt met onderzoek naar euro naar aanleiding van #Peuro

Duurt even, heb je ook wat. Twee jaar geleden togen we naar Den Haag, we wilden de dames en heren politici overtuigen van de noodzaak tot een parlementaire enquête naar de euro. Die kwam er niet.  

Wel werd, unaniem (!) de motie van Pieter Omtzigt aangenomen om de Raad van State om een advies te vragen. Hoe met het verder met de gemankeerde eenheidsmunt?

Dat onderzoek ligt nu in de bus. Opmerkelijk genoeg strookt de analyse compleet met die van ons Het Euro Evangelie. Een muntunie zonder politieke unie werkt niet, daar komen al die crises vandaan. Daarom moet er gekozen worden voor het voltooien of afbouwen van het project. Er is geen 'radicaal midden'. De schrijvers hinten wel vooral naar een Europees monetair fonds, een noodzaak als de eerste optie de voorkeur heeft. Maar kennelijk is dat nodig, omdat de munt het anders niet gaat redden. Bij FTM zien ze dat ook zo. Het is een lijvig stuk dat we de komende dagen gaan analyseren, dan krijgt u onze reactie. Wij kruipen onder de wol met een berg papier en meer niet. Tot horens.