Liever gereformeerd dan losgaan op Black Friday

Als je een baviaan een lekker setje lingerie aantrekt, heb je nog steeds geen Doutzen Kroes. Wat dat met Black Friday te maken heeft? Joost mag het weten. Maar op de Dag van het Consumentisme laat de menselijke soort zich van zijn slechtste kant zien. Volwassenen doen er niet moeilijk om een kind iets uit de armen te rukken. Mensen vertrappen elkaar om net eerder bij dat strijkijzer te zijn. Geld uitgeven dat er niet is om spullen te kopen die we niet nodig hebben zodat we mensen kunnen imponeren die we niet mogen. En het erge is dat het overwaait naar Nederland, of Zuid-Afrika, want daar is het derde filmpje geschoten. Dan is de gereformeerde cultuur van ‘doe maar normaal, doe je al gek genoeg’ zo slecht nog niet. Niet al het nieuwe is automatisch een verbetering. Verder wens ik u een net zo fijn weekend toe als het mijne gaat worden, al is dat per definitie onmogelijk. Jammer dan. Toch een fijn weekend.