Vaag: linkse demonstrant pest politiepaard dood (video)

In het kader van: 'de rechtsstaat, daar blijft minder en minder van over' het volgende. Als er iets naars gebeurt en aangifte doen bij de politie is een mogelijkheid, dan is dat tegenwoordig al iets om blij van te worden. Maar vrijdag kwam wat politie te paard in Nijmegen klem te zitten tussen een een mars van PEGIDA-mensen en linkse tegendemonstranten. Van zoveel treurigheid op een stokje zou je direct al een hartverzakking kunnen krijgen, maar toen de laatste groep de politie aanviel, overleed een van de politiepaarden. Een ander paard viel ook en een agent raakten gewond. 

Dan duikt er vandaag een filmpje op met een beroepswerkeloze, die er een sport van maakt om de paarden met bijzonder irritante geluiden te martelen. Ze staan al zenuwachtig te schuimbekken, vlak voordat het fout gaat. Vreemd genoeg laten de agenten dit gebeuren. De arm der wet is zo zacht geworden, dat ze het stuk verdriet met capuchon niet op zijn minst wegduwen. Het gehoor van een paard is aanmerkelijk beter dan dat van een mens, dus dit toelaten is vragen om problemen.