Gevonden: oorzaak van 't Emotionele Tijdperk, blijkt knotsgek docentenkorps (zoals Ivar Gierveld)

U dacht dat de koters politiek onpartijdig werden onderwezen, met een nadruk op neutrale skills als taal en rekenen? Vergeet het maar. De bron van het Emotionele Tijdperk (ET) is gevonden: het zit hem in emotionele leraren, die hun visie opdringen aan hun leerlingen. 

Wat hier mis mee is mag u zelf uitvogelen. Maar bij Ivar is het lekker vrij debatteren over Zwarte Piet.  

Het principe 'pas juridische termen gebruiken na een veroordeling' blijkt ook vrij lastig:

En de helft van de ouders van leerlingen mag men 'oetlul' noemen.  

Nu gebruikt iedereen wel eens een krachtterm, maar het problematische aan deze Gierveld is dat hij als docent zich juist hard maakt voor meer 'ET'. Daarmee bedoelen we, dat als het over de EU, migratie en financiën gaat, men zo emotioneel wordt dat het letterlijk ongezond begon te worden. Een debat in Utrecht met een hoogleraar Europese Studies over de EU eindige recentelijk bijna in een hartaanval voor de beste man. Het idee dat het aanvankelijke succes van de muntunie schuldgedreven en daarmee eenmalig is, dreef hem tot razernij. Simpelweg cijfertjes bij het CBS vandaan trekken is er niet meer bij, het gaat om het uitkotsen van primaire gevoelens, zodat elk inhoudelijk debat bijvoorbaat onmogelijk is. Gelukkig was er een dokter in de zaal. Een Gierveld geeft dat ook gewoon toe: rekenen en taal, dat is niet iets waar een gedreven leraar zijn pupillen in kan onderwijzen, nee, neutraal onderwijs wordt door laffe leraren gebruikt om zich achter te verschuilen. No joke, het staat er echt. Docenten schamen zich dus niet voor hun overtrokken emotionaliteit, het is iets waar ze elkaar in opstoken.  

Kennelijk is de dreiging van geweld 'voelbaar'. Het zal je leraar maar wezen. En dit gebeurt allemaal onder schooltijd. Dit Twitter-account zal er zo wel afgehaald worden, gelukkig hebben we het archief van een razende leraar ter lering ende vermaak opgeslagen. djvg1pnueaeileg.jpg_large