Schokkend: Sylvie Meis haar contract bij RTL Duitsland niet verlengd

Vervelend, Sylvie Meis mag niet langer iets doen op de Duitse tv, het schijnt dat ze ontslagen is door RTL.

Bij Duitsland denken we meteen aan het oude Germania, dat ruim twee decennia geleden door de Romeinen als zodanig werd omschreven. Menig poging tot onderwerping zou later mislukken.

Twee onderdelen van ‘Germania’ werden echter wel door de Romeinen ingelijfd. Dat waren Germania Superior en Germania Inferior.

‘Inferior’ is het huidige België en het stuk Nederland en Duitsland tussen Voorburg en Keulen, met als noordgrens onze grote rivieren.

‘Superior’ komt overeen met Zwitserland en het Ruhr-gebied, dus grofweg het deel van ‘Germania’ dat ten Westen van de Rijn ligt en meer bergachtig is (dûûh).

 

Weekend Mood #happyweekend @serenagoldenbaum #glam @floor_o_clock

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Augustus bezette het al ergens rond het begin van de jaartelling. Het duurde echter tot het jaar 85 dat de twee delen een echte, Romeinse provincie zouden worden.

 

Love a cosy night at home....and you? @sylviedesigns #SylvieFlirtyLingerie @amazonfashioneu #shopnow Link in Bio

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Alles wat ten westen van de Rijn en ten noorden van de Donau lag, werd ten omschreven als Germani cisrhenani, dus het deel van Duitsland dat niet kon worden bezet zonder de Rijn als natuurlijke barrière te gebruiken.

 

Good Morning #mood @sylviedesigns @amazonfashioneu @serenagoldenbaum #SylvieFlirtyLingerie

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Men zou het ook ‘Germany Proper’ kunnen noemen, zoals de Engelsen dat wellicht doen, maar het gaat hier over Sylvie haar gebrekkige kennis van het Duits en niet de Engelse taal.

 

AnzeigePerfect Sunday Evening #SylvieFlirtyLingerie @sylviedesigns @amazonfashioneu #soon

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Een ander twistpunt tussen de Romeinen en de Germanen was het gebied waar de Marcomanni woonden, die in het huidige Tsjechië rond de eeuwwisseling binnenvielen.

In 180 na Christus werden ze vernietigend verslagen door Marcus Aurelius, in een veldslag die in de film Gladiator als openingsscène werd gebruikt. Ondanks een relatief gewelddadige periode was de tweede helft van de tweede eeuw een goede tijd voor de Romeinen, Marcus Aurelius noemt men ‘de laatste van de vijf goede keizers’.

Daarna kwam zijn zoon Commodus aan de macht, maar dat wist u al als u Gladiator hebt gezien. Op een enorme berg historische missers na is deze film dus op een enkel correct te noemen.

 

Having a Baywatch moment #redbathingsuit @bydanienl #pooling #vacay #summertime #happymoments @michaelgoldenbaum @serenagoldenbaum #glam

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Hoewel de laatste veldslag tegen de Marcomanni een succes was, besloot Marcus Aurelius af te zien van annexatie en kolonisatie van Sarmatia (Hongarije) en wat nu Beieren is.

 

Float like a butterfly .... sting like a bee well sort of #vacationtime #relaxingtime #poolside #pineapple #floatie by @michaelgoldenbaum

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

In deze wirwar van Germaanse barbarij was er rond het jaar 425 sprake van een herkenbare voorloper van wat nu Nederlands is: het Nederfrankisch, in het moderne Nederlands.

Officieel is dat een afsplitsing van het Frankisch, wat betekent dat zowel het Nederlands, het Frans als het Engels terug te voeren zijn op Germaanse talen. Die rol zal zekere aanbidders van ‘het Germaanse’ wel aanspreken, want Duits wordt dus bijna overal gesproken kan men zeggen.

 

Looking through pink glasses these days #daydreaming #islandlife

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

De Franken wisten aan het einde van de vijfde eeuw de twee ‘Germania’s’ ten westen van de Rijn te verenigen tot het koninkrijk Austrasië, dat we met recht het begin van het moderne Frankrijk mogen noemen.

 

Anzeige | Bikini Bliss #TheSylvieCollection @hunkemollerhq

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

De Romeinen waren toen in geen velden of wegen meer te bekennen. In 843 wisten de Franken vanuit Aken het huidige Frankrijk, de Lage Landen, Duitsland en Noord-Italië te besturen, het hoogtepunt van hun macht.

 

Anzeige | Details..... The Sylvie Collection @hunkemollerhq #sylviecollection #swim #myendlesssummer

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Na de dood van Karel de Grote en zijn opvolger werd dit rijk opgesplitst in een westelijk deel (Frankrijk dus) terwijl Noord-Italië en Nederland in een niet levensvatbaar middenrijk werden gepropt.

 

yes.... #workout #time #fit #fitgirl

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

Het oosten (het oude ‘echte Germania’) was een stuk kleiner geworden door de oprukkende Slaven, die ten oosten weer last hadden van een uitbreidend Khazaars rijk in wat nu Oekraïne is.

Door deze gebeurtenissen zouden zowel Duitsland als Italië intern verscheurd blijven tot ver in de negentiende eeuw: de grens tussen het West- en Oost-Frankische Rijk (het midden, met Nederland, was door de laatste opgegeten: toen ook al) werd in 1945 pas definitief vastgesteld.

 

Anzeige | The Sylvie Sport Collection @hunkemollerhq #fitness #fitgirl #sylviesport #hunkemöller

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

De (oostelijke) Romeinen waren toen in Europa geen macht van betekenis meer: ze werden in het huidige Turkije aangevallen door de Arabieren en de latere Turken en dat zouden ze niet overleven. Van het Oost-Romeinse rijk is eigenlijk Griekenland een overblijfsel, dat zich in - wederom - pas het midden van de negentiende eeuw van het Ottomaanse juk wist te bevrijden. Het grote verschil tussen echt Duits en de ‘kinderen’ (Engels en Nederlands) zit hem in het gedeeltelijk verdwijnen van Duitse medeklinkers in bewezen gerelateerde woorden in de andere talen, rond het jaar 900.

Een klinker is een klank waarbij er een klinker (‘a’,’e’, etc.) wordt gecombineerd met een geluid waarbij een luchtweg in mond, neus of keel hard moet worden afgesloten (‘pé', ‘ká’, probeer het maar).

De ‘f’ is fricatief zoals dat heet, want er verdwijnt nog wel wat lucht door een samengeperst gaatje: het is ook de ‘f’ van ‘flatulatie’. De ‘f’ zit dus tussen de klinkers en harde, Nederlandse medeklinkers in.

GoodMorning HappySunday!!! #riseandshine #almostchristmas #4advent #cantwait #happy

Geplaatst door Sylvie Meis op zondag 20 december 2015

Veel Engelse en Nederlandse woorden missen in het Duits een consonant ten opzichte van Engels en Nederlands: ‘ship’ en ‘schip’ eindigen hard, terwijl het overduidelijk gerelateerde ‘Schiff’ uitgaat als een, goed, u raadt het.

Een ander voorbeeld is het Nederlandse ‘Deurrrrr’ (spreek het zo uit), terwijl het gerelateerde ‘Tür’ bijna zonder hoorbare ‘r’ wordt uitgesproken. Het Duits is dus de zachte, gaye moeder van het Nederlands. No way dat Sylvie dit allemaal op de Duitse tv had kunnen vertellen. Ja, daar gaat je contract dan ook.