Wees solidair, ga eten bij aangevallen restaurant (intussen rellen in Ramallah)

De echte Gazastrook ligt niet in 020-West maar ten oosten van de Middellandse Zee, mocht u dat nog niet weten. Omdat The Donald heeft besloten om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen, zijn mensen binnen en buiten het Midden-Oosten boos. De Arabieren vinden dat ze recht hebben op het oostelijk deel, door de impliciete erkenning door de VS (een ambassade zet men in een hoofdstad) worden ze dus voor het hoofd gestoten. We konden erop wachten, maar it hits the fan in Israël en de bezette gebieden. 

In Aleppo aan de Amstel is D66 er intussen in geslaagd om Trump de schuld van de aanval op een Joods restaurant in de hoofdstad te geven. Dat is onterecht. Waarom?

De VS zijn al minstens een halve eeuw pro-Israël. Sinds 1990 heeft elke president geopperd de ambassade te verplaatsen: het enige verschil met Trump is dat hij het ook echt doet.  

Op wat er in Amsterdam is gebeurd kunnen we maar op een manier reageren: zodra een restaurant wordt aangevallen met als motivatie pure haat, dan gaan we er met zijn allen eten. Maakt niet uit om wat voor kleur of geloof het gaat, zodra u ziet dat een ondernemer wordt aangevallen, belt u hem op en schrijft u zijn orderboek helemaal vol. Dan is deze gekkigheid snel afgelopen. En ja, het kan een motivatie zijn om een eigen tent in de fik te zetten maar dat risico moeten we dan maar voor lief nemen. 

Excuses voor de slechte kwaliteit overigens. Er liep een flinke straal regenwater de camera in, die heeft het niet overleefd. Peace out.