Terugkijken: gesprek met politici over toekomst euro en EU

Duurt vijf uur, heb je ook wat. Relevante deel start met een druk op de knop, doorkijken is facultatief. 

De EU staat op een kruispunt. Aan de vooravond van een nieuwe economische crisis heeft deze muntunie niet de instituten die een volgende ramp kunnen verzachten, laat staan voorkomen. De rommel van de vorige is nog niet eens opgeruimd, daar moet nog mee begonnen worden. Het is alsof u kletsnat bent van de regen en terwijl er een nieuwe storm op de rol staat, heeft u nog steeds geen regenpak terwijl een chronische verkoudheid zich aandient. Ofwel we lossen de problemen op, ofwel het is gedaan met de Europese eenheid. Drie vragen bleven hangen. Een: hoe zit dat dan met die convergentie? Twee: een exit, hoe ziet dat eruit? Drie: redden, wat betekent dat precies? Komen we op, klein beetje geduld graag.